Mii de autoturisme Mazda, rechemate in service

3.000 de unitati Mazda rechemate in service

Mazda recheama de urgenta in service cateva mii de autoturisme, din cauza riscului de a le pica rotile in mers. Defectiunea este una din fabrica si oficialii japonezi au intrat in alerta, deoarece viata mai multor conducatori auto este pusa in pericol.

Modelul la care au fost constatate defectiunile este unul dintre cele mai vandute de producatorul auto. Este vorba despre Mazda3 hatchback, ale carei bucse se pot slabi in timp si, in cazul deloc fericit, pot duce la detasarea rotilor in mers.

Rechemarea vizeaza 3.323 de autovehicule comercializate in perioada 8 aprilie 2018 - 21 iunie 2019, in Australia.

In timpul fabricatiei, este posibil ca piulitele sa nu fi fost fixate complet. Ar putea exista un mic spatiu intre piulite si ansamblul butucului. Stabilitatea vehiculului ar putea fi afectata, marind riscul de pierdere a controlului asupra vehiculului si de accidentare a ocupantilor vehiculului sau a altor participanti la trafic”, au declarat reprezentanti ai autoritatii de reglementare pentru siguranta consumatorilor Product Safety Australia.

Proprietarii autovehiculelor afectate vor fi notificati si chemati cu masina in service. Toate costurile reoaratiei vor fi suportate de Mazda.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter