Metrorex a anuntat ca va modifica tariful de parcare la Straulesti! Cat vom plati pe ora

Metrorex Parcare Straulesti

Oficialii Metrorex au anuntat ca de pe 4 februarie, tariful pentru terminaul de la Straulesti, din Bucuresti, se va injumatati, iar soferii vor plati doar 50 de bani pe ora pentru o masina, fata de 1 leu cat este in prezent.

Decizia a fost anuntata miercuri dupa ce sefii Metrorex au constatat un grad scazut de ocupare a parcarii de la momentul in care ea a fost data in folosinta si pana in prezent.

Parcarea de la Straulesti este o investitie de cateva zeci de milioane de lei, iar sistemul intelligent de park&ride are rolul de a reduce si a decongestiona traficul urban din capitala si furnizarea mai multor modalitati de transport pentru calatori. Cei care isi lasa masina la Straulesti pot utiliza metroul, transportul urban de suprafata, transportul preorasenesc si in plus de asta primesc conditii excelente pentru parcarea autorismului personal.

Terminalul permite parcarea a 660 de autovehicule si are o sala de asteptare pentru calatorii transportului public orasenesc si interurban, fiind dispusa pe o inaltime de 3 P+. Constructia este una ultra moderna si are lifturi de acces in parcajul suprateran precum si acces direct spre statia de metrou Straulesti datoria unei galerii subterane dotata cu trotuare mobile si luminatoare.

Amenajarea parcarii de 23.000 de metri patrati a inceput in 2016 si este prima de acest fel din Romania si a costat 35 de milioane de euro.  arcarea este destinata in special celor care vin dinspre DN1, DN1 A, DN7 până si de pe A1.

Parcarea de la Straulesti a fost aproape goala de la inaugurarea produsa in toamna, iar cei mai multi dintre soferi au fost speriati de pretul pentru o ora. De altfel, un  angajat care isi lasa masina aproximativ 8-9 ore pe zi la Straulesti va plati undeva la 200 de lei pe luna.

Multi dintre cei intrebati de ce nu folosesc parcarea de la Straulesti au replicat ca sunt preturile prea mari, iar o alta parte asteapta anumite abonamente speciale din partea Metrorex care sa includa si parcarea de la Straulesti.

Ramane de vazut cati soferi isi vor lasa in urmatoarea perioada masina la Straulesti, in conditiile in care ar trebui platita o taxa de aproximativ 4-5 lei pe zi de catre un angajat care are un program de 8 ore la job.

Newsletter

Whatsapp