Metrorex a anuntat ca va modifica tariful de parcare la Straulesti! Cat vom plati pe ora

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 30 Ianuarie 2019

Oficialii Metrorex au anuntat ca de pe 4 februarie, tariful pentru terminaul de la Straulesti, din Bucuresti, se va injumatati, iar soferii vor plati doar 50 de bani pe ora pentru o masina, fata de 1 leu cat este in prezent.

Decizia a fost anuntata miercuri dupa ce sefii Metrorex au constatat un grad scazut de ocupare a parcarii de la momentul in care ea a fost data in folosinta si pana in prezent.

Parcarea de la Straulesti este o investitie de cateva zeci de milioane de lei, iar sistemul intelligent de park&ride are rolul de a reduce si a decongestiona traficul urban din capitala si furnizarea mai multor modalitati de transport pentru calatori. Cei care isi lasa masina la Straulesti pot utiliza metroul, transportul urban de suprafata, transportul preorasenesc si in plus de asta primesc conditii excelente pentru parcarea autorismului personal.

Terminalul permite parcarea a 660 de autovehicule si are o sala de asteptare pentru calatorii transportului public orasenesc si interurban, fiind dispusa pe o inaltime de 3 P+. Constructia este una ultra moderna si are lifturi de acces in parcajul suprateran precum si acces direct spre statia de metrou Straulesti datoria unei galerii subterane dotata cu trotuare mobile si luminatoare.

Amenajarea parcarii de 23.000 de metri patrati a inceput in 2016 si este prima de acest fel din Romania si a costat 35 de milioane de euro.  arcarea este destinata in special celor care vin dinspre DN1, DN1 A, DN7 până si de pe A1.

Parcarea de la Straulesti a fost aproape goala de la inaugurarea produsa in toamna, iar cei mai multi dintre soferi au fost speriati de pretul pentru o ora. De altfel, un  angajat care isi lasa masina aproximativ 8-9 ore pe zi la Straulesti va plati undeva la 200 de lei pe luna.

Multi dintre cei intrebati de ce nu folosesc parcarea de la Straulesti au replicat ca sunt preturile prea mari, iar o alta parte asteapta anumite abonamente speciale din partea Metrorex care sa includa si parcarea de la Straulesti.

Ramane de vazut cati soferi isi vor lasa in urmatoarea perioada masina la Straulesti, in conditiile in care ar trebui platita o taxa de aproximativ 4-5 lei pe zi de catre un angajat care are un program de 8 ore la job.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: parcare straulesti
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

In 2018, Romania a devenit tara cea mai periculoasa din Uniunea Europeana din punctul de vedere al accidentelor auto care s-au soldat cu decese. Depasirea vitezei, alcoolul la volan sau...
de - 19 Februarie 2019
Soferii care au fost amendati la inceputul anului 2019 pot sa nu-si plateasca amenzile, in ciuda faptului ca a fost introdusa o noua lege cu privire la achitarea amenzilor contraventionale,...
de - 19 Februarie 2019
Si pe care noi am primit-o cu bratele deschise! Avand in vedere ca zilnic poti zari in trafic din ce in ce mai mult modele ale producatorului japonez, ne-am gandit...
de - 18 Februarie 2019
Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie...
de - 16 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

0.00 RON - 19 Februarie 2019
7200.00 RON - 19 Februarie 2019
85.00 RON - 19 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare