Metoda prin care va poate amenda politia, chiar daca aveti toate actele in regula si nu ati incalcat Codul Rutier! Care sunt accesoriile obligatorii pentru fiecare masina

Amenda pentru trusa medicala necorespunzatoare

Controlul de rutina al politistilor rutieri nu inseamna doar verificarea actelor! Trebuie sa va asteptati ca agentii sa ceara verificarea accesoriilor pe care orice masina este obligata sa le aiba in dotare, iar daca acestea nu sunt conforme legii, amenda poate ajunge pana la 725 de lei.

Este vorba despre trusa de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si stingatorul de incendiu. Daca unul dintre aceste obiecte va lipseste sau daca acestea nu corespund legii, sanctiunea este de patru sau cinci puncte-amenda, adica 590 de lei sau 725 de lei.

Codul Rutier prevede ca orice masina care se deplaseaza pe drumurile publice trebuie sa fie dotata cu o trusa medicala, care sa respecte anumite conditii, iar prima dintre ele este legata de etanseitatea ei. Ambalajul trusei sanitare trebuie sa asigure protejarea continutul, impiedicand patrunderea prafului, a umezelii, a carburantilor sau uleiurilor, printr-un sistem de inchidere etans.

A doua caracteristica este legata de dimensiunile corespunzatoare, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor trusei. De asemenea, este obligatoriu ca pe eticheta trusei sanitare auto sa fie mentionata denumirea produsului, precum si numele si adresa producatorului.

Un aspect pe care multi soferi il neglijeaza este termenul de valabilitate al accesoriilor. La expirarea termenului, componentele trusei sanitare auto trebuie inlocuite cu produse avand aceleasi caracteristici, respectand rigorile legii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter