Merita sau nu sa pui o instalatie GPL pe o Dacia Logan cu motor de sub un litru?

Merita sau nu sa pui o instalatie GPL pe o Dacia Logan cu motor de sub un litru?

Multi dintre voi ne-au intrebat daca merita sau nu sa pui o instalatie GPL pe o Dacia Logan care vine echipata cu un motor de sub un litru. Este sau nu o investitie buna? Iata ce trebuie sa stii!

Daca si tu iei in considerare cumpararea unui model Dacia Logan cu un motor de sub un litru, dar vrei sa instalezi o instalatie GPL aftermarket, ai venit unde trebuie pentru ca iti vom explica ce trebuie sa stii. Afla daca merita sau nu sa pui o instalatie GPL pe un Logan cu motor cu capacitatea cilindrica de 0.9 litri.

Ce probleme are o Dacia Logan cu GPL din fabrica?

Merita sau nu sa pui o instalatie GPL pe o Dacia Logan cu motor de sub un litru?

Mai intai, trebuie sa stiti ca un model Logan cu GPL din fabrica trebuie condus 5-10 km utilizand doar benzina, la fiecare 5.000 km parcursi pe GPL. Este absolut obligatoriu, asa ca producatorul mentioneaza acest lucru in manualul masinii.

Citeste si: Care sunt primele piese care se strica la o Dacia Logan. Poti sa le cumperi deja de acum!

Clientii care au cumparat un astfel de model s-au plans de calitatea instalatiei GPL, dar si de anumite probleme cum ca masina lor nu mai pornea pe GPL, ci doar folosind doar benzina. Altii, s-au plans de problemele cu senzorul de presiune din butelia de GPL.

De asemenea, clientii au raportat probleme legate de erori intre senzorii instalatiei GPL si computer. Filtrele sunt si ele problematice din cauza calitatii gazului, asa ca acestea trebuie schimbate destul de des.

Merita sa pui o instalatie GPL pe un Logan cu motor de sub un litru?

Merita sau nu sa pui o instalatie GPL pe o Dacia Logan cu motor de sub un litru?

Daca iei in considerare sa pui o instalatie GPL pe un model Dacia Logan ce are un motor de 0.9 litri, trebuie sa stii ca aceasta se va amortiza doar daca iti conduci masina peste 10.000 de kilometri anual. Daca nu parcurgi acesti kilometri pe an, nu credem ca are rost sa iei in considerare o instalatie GPL.

Conform specialistilor, un model Logan cu motor 0.9 TCe, echipat cu o instalatie GPL, devine chiar mai economic decat modelul care vine echipat cu motorul diesel de 1.5 dCI. In timp ce motorul diesel are un consum de 8 l/100 km in oras, consumul de GPL este de 10 l/100 km. Totusi, nu uitati ca pretul gazului este de 2.4 lei/litru, in timp ce motorina costa 4.57 lei/litru.

Pretul unei instalatii GPL pentru un model Logan porneste de la 2.200 lei si poate ajunge pana la 2.400 de lei, in functie de modelul pe care il cumparati. Instalatiile vin si cu o garantie de 4 ani, asa ca nu o sa aveti probleme cu acestea. Mai mult, trebuie sa ai grija in ce service montezi o astfel de instalatie, asa ca ai grija sa apelezi la un service specializat.

Acum, este momentul sa raspundem si la intrebarea din titlu: merita sau nu sa pui o instalatie GPL pe un model Logan cu un motor de sub un litru? Ei bine, daca parcurgi distante mari cu masina, merita! Amortizarea instalatiei GPL se va face dupa 10.000 de kilometri de la instalare. Cu toate ca multi o sa spuna ca a crescut consumul, nu uitati ca pretul gazului este la jumatate fata de cel al benzinei si a motorinei!

VIDEOCLIPUL ZILEI