Merita sau nu sa cumperi piese auto de pe ebay.com

Merita sau nu sa cumperi piese auto de pe ebay.com

Multi soferi se intreaba daca merita sau nu sa cumperi piese auto de pe ebay.com. Ei bine, lucrurile nu sunt atat de simple, asa ca o sa iti explicam ce trebuie sa faci daca te-ai decis sa cumperi de pe cunoscutul site american.

Daca si tu esti in dilema de a cumpara sau nu piese auto de pe ebay.com, atunci o sa iti explicam ce trebuie sa faci. Lucrurile nu sunt chiar atat de simple, asa ca trebuie sa ai grija la pasii pe care ii urmezi atunci cand vrei sa cumperi de pe cunoscutul site.

Care sunt cele mai intalnite tepe de pe ebay.com

Poate cea mai intalnita teapa pe care o poti lua pe ebay.com este sa cumperi o… poza. In acest caz, vanzatorul iti trimite o poza, motivand ca asta vindea, de fapt. Recomandarea noastra este sa citesti cu mare atentie anuntul si sa verifici istoricul vanzatorului, pentru a fi sigur ca acesta are o vechime si un rating destul de mare. Totusi, vestea buna este ca acest tip de frauda este de obicei acoperita de cei de la eBay.

Citeste si: 5 site-uri din Romania de unde iti poti comanda piese auto perfect legal si fara batai de cap

Un alt mod de a fi pacalit este atunci cand vanzatorul iti produsul pe care l-ai cumparat, insa trece gresit numele tau pe pachet, iar adresa este corecta. De multe ori, cei care primesc pachetul il trimit inapoi, crezand ca este doar o greseala. Drept urmare, tranzactia de pe eBay este refuzata sau returnata, iar vanzatorul primeste inapoi produsul si pastreaza si banii. In acest mod, banii sunt ca si pierduti, pentru ca tranzactia este finalizata.

Sa primesti o cutie goala nu este chiar o noutate, iar cei care au luat tepe pe ebay.com le cunosc. Surprinzator este faptul ca vanzatorul mentioneaza ca este cutia in care a venit produsul pe care tu il vrei. Asa ca achizitionezi o cutie extrem de scumpa, dar fara produsul pe care il voiai cu adevarat.

Merita sau nu sa cumperi piese auto online, de pe eBay

Atunci cand vorbim de piese auto, trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca acest lucru tine si de siguranta noastra. Primul lucru la care trebuie sa fii atent este sa nu cumperi piese contrafacute. Partea proasta este ca nu iti poti da seama daca acestea sunt originale. Totusi, daca verifici istoricul vanzatorului si acesta are destule comentarii pozitive, dar si un rating bun, inseamna ca este ok sa cumperi de la el.

Niciodata nu face platile in afara platformei ebay.com, pentru ca daca o sa faci acest lucru cei care se ocupa cu protectia cumparatorilor nu vor mai fi capabili sa te ajute pentru a iti recupera banii in caz de frauda. Vanzatorul poate sa iti ceara sa faci un transfer bancar, insa trebuie sa refuzi acest lucru. Fa plata doar folosind platforma eBay.

Personal, cumpar de pe ebay.com de 12 ani si niciodata nu am luat o teapa pe cunoscuta platforma. De fiecare data am fost atent la rating-ul cumparatorului, am citit comentariile lasate de cei care au cumparat diverse produse de la vanzator sau magazinul online din cadrul platformei, asa ca nu am avut absolut nicio problema. Atata timp cat este atent la detalii, poti cumpara fara nicio problema piese auto de pe ebay.com.

VIDEOCLIPUL ZILEI