Ce s-a decis despre masinile cu volan pe partea dreapta? Care sunt schimbarile?

Ce s-a decis despre masinile cu volan pe partea dreapta? Care sunt schimbarile?

Stim deja povestea masinilor cu volan pe dreapta si stim ca acestea au fost asezate sub stigmatul smecherilor cu putina carte care au adus aceste masini in Romania doar ca sa-si etaleze valoarea, caci putina le-a fost mintea atunci cand au crezut ca se pot descurca cu ele pe strazile romanesti.

Si nu iti trebuie multa carte sa-ti dai seama ca un volan pe dreapta pe strazile din Romania mai mult incurca si provoaca probabil mult mai multe accidente decat un automobil normal. Motivele? Din cauza pozitionarii volanului, nu te poti asigura cum trebuie si, mai ales atunci cand te pregatesti sa depasesti, masina trebuie sa iasa foarte mult cu botul in afara – de unde si accidentul de care va vorbeam. Pe care il putem multiplica pentru ca sunt multe masini cu volan pe dreapta in Romania.

Din fericire, Statul roman a ajuns la concluzia ca masinile cu volan pe partea dreapta nu mai au ce cauta in Romania. Totusi, s-a gasit si o rezolvare pentru ca exista si multi oameni de buna credinta care vin de peste hotare la volanul masinii si chiar nu au ce sa faca. Asa ca s-a decis ca inmatricularea masinilor cu volan pe partea dreapta care vin din alta parte decat de pe teritoriul Uniunii Europene nu va mai fi permisa.

Chiar daca Marea Britanie este inca in UE, aceasta a declarat ca vrea sa paraseasca Uniunea Europeana incepand cu luna martie a anului 2019. Asa ca aceasta decizie pe care a luat-o Statul roman va fi si ea aplicabila din momentul in care Marea Britanie va parasi UE.

Urmatoarea schimbare care se va produce se afla in bratele RAR caci unitatile nu vor mai avea voie sa sa faca modificari pe cartile de identitate ale autovehiculelor deja inmatriculate pana in momentul in care proprietarul nu va decide ca e cazul sa mute volanul pe partea stanga.

Aceste doua restrictirii intra in vigoare din momentul in care vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Cam atat pentru momentul acesta si chiar daca pe de-o parte ne pare rau pentru cei care isi achizitioneaza masini cu volan pe partea dreapta pentru ca, ce e drept, vin la preturi mai mici, sa speram ca masura luata va reduce numarul accidentelor din Romania care se intampla si din cauza acestui mic detaliu pe care multi dintre noi il considera nesemnificativ si despre care multi cred ca nu ar trebui sa fie bagat in seama pentru ca nu poate sa provoace niciun rau.

VIDEOCLIPUL ZILEI