Vrei cu adevarat sa faci economie? Iata cateva avantaje si dezavantaje ale masinilor sport second-hand!

BMW m3 E92

In cazul in care te-ai decis sa achizitionezi o masina sport second-hand si nu una noua, trebuie sa stii ca vei avea parte si de avantaje si de dezavantaje. In mod normal, vei economisi ceva bani la momentul cumpararii, dar e posibil sa cheltuiesti mai mult atunci cand vine vorba despre mentenanta sau despre asigurari.

Mai mult, desi poti evita deprecierea valorica a masinii, e foarte posibil ca, prin achizitia unei masini sport second-hand, sa nu reusesti o investitie financiara de calitate.

Din aceste motive, este extrem de important sa intelegem care sunt costurile posibile sau beneficiile achizitiei unei masini second-hand. Incearca sa afli cat mai multe informatii de pe piata si sa obtii cea mai buna oferta. La fel de important este sa afli si parerea unui mecanic autorizat despre noua ta achizitie, in felul acesta vei scapa de costuri suplimentare.

In concluzie, daca iti iei toate masurile de precautie, achizitia unei masini sport poate fi o afacere. Spunem asta fara sa ne gandim la felul in care vei schimba modul de perceptie al celor din jur.

Iata cateva avantaje importante atunci cand cumperi o masina sport second hand

1. Costul initial

Unul dintre cele mai intalnite motive pentru cumpararea unei masini sport second-hand, in detrimentul uneia noi, este economisirea banilor din tranzactia initiala. Un astfel de vehicul va costa, fara indoiala, mai putin decat unul nou. De exemplu, un model nou Porsche Boxster S poate ajunge pana la 58.000 de euro. Desi masina arata senzational, pretul poate fi cu mult peste bugetul unui cumparator. Acesta poate cumpara un model Porsche 944 second-hand si la preturi care pleaca de la aproximativ 3.400 de euro.

2. Costul asigurarilor

Masinile sport au, de obicei, costuri mai mari de asigurare, in comparatie cu modelele sedan obisnuite. Cu toate acestea, un cumparator poate reduce aceste costuri prin achizitia unei masini sport second-hand. Acest lucru se intampla pentru ca primele de asigurari tind sa fie mai mici pentru masinile folosite. De aceea, te sfatuim ca, inainte de a cumpara masina, sa afli care sunt costurile cu asigurarea acesteia.

3. Deprecierea

In minutul in care o masina sport iese pe poarta fabricii, incepe sa piarda din valoare. Mare parte din aceasta depreciere se desfasoara in primul an de folosinta, asa ca cel care cumpara o masina noua sufera aceasta pierdere. Tot din cauza deprecierii, cumparatorul la mana a doua al masinii ar putea obtine un pret care sa nu-l afecteze din punct de vedere financiar. Desi valoarea acesteia va continua sa scada, primul proprietar al masinii a absorbit deja mare parte a deprecierii.

Iata care sunt cele mai importante dezavantaje al unei masini sport second hand

1. Costurile de intretinere

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale unei masini sport second-hand este ca va avea nevoie de reparatii. In mod normal, astfel de masini vor avea mai multe probleme decat un model nou. Ca sa nu mai vorbim ca masinile noi ar putea avea un numar de revizii incluse in garantia producatorului. Inainte de a cumpara o masina sport second-hand, plateste un specialist pentru o inspectie temeinica a acesteia. In functie de rezultate, hotaraste daca investitia va fi una echitabila.

2. Garantia limitata

Garantia unei masini sport second-hand nu se va intinde pe aceeasi perioada ca a unei masini noi. Producatorii ofera, in cele mai multe cazuri, o garantie de cinci ani pentru o masina proaspat iesita pe portile fabricii. In cazul unei masini second-hand, aceasta garantie se va intinde doar pe parcursul a cateva luni. Asta inseamna ca noul proprietar va fi responsabil pentru orice reparatie survenita dupa aceasta data, ceea ce poate duce la un adevarat cosmar financiar.

3. Finantarea

Cumparatorii pot fi in mare dezavantaj atunci cand vorbim despre optiunile de finantare la cumpararea unei masini sport second-hand. De obicei, ratele vor fi mai mari, pentru a acoperi cat mai repede suma imprumutata. In plus, la cumpararea unei masini sport second-hand, e mai mult decat posibil sa nu beneficiezi de ofertele care apar in cazul unei masini sport noi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter