Vrei sa cumperi o masina second hand cu transmisie automata? Iata la ce trebuie sa fii atent cand o verifici!

Vrei sa cumperi o masina second hand cu transmisie automata? Iata la ce trebuie sa fii atent cand o verifici!

Daca te-ai hotarat sa-ti cumperi o masina automata second-hand, iata ca si in acest caz sunt cateva detalii de luat in calcul inainte sa dai banii pe o astfel de masina.

Masinile automate sunt foarte bune pentru oraseleaglomerate precum Bucurestiul, insa schimburile si partile mecanice sau electrice sunt foarte scumpe. Asa ca trebuie sa ai mare grija inainte sa cumperi o astfel de masina daca nu vrei sa mai dai bani din buzunar dupa ce ai ajuns acasa.

Iata 8 detalii pe care trebuie sa le verifici inainte sa fii sigur ca iei masina si dai banii pe ea.

Citeste si: Cate monede BitCoin crezi ca valoreaza acest McLaren 720S? Iata cat cere cumparatorul!

1. Franarea brusca

Trebuie sa mergi constant cu masina si la un moment dat sa actionezi frana brusc pentru a verifica cum se comporta transmisia in astfel de situatii. Trebuie retrogradezi vitezele repede si brusc, din ultima in prima treapta.

2. Functia Kick-Down

Atunci cand conduci trebuie sa simulezi o depasire agresiva. Daca sistemul Kick-Down nu se activeaza inseamna ca masina nu trebuie cumparata, avand in vedere ca functia nu functioneaza. 

3. Plecarea de pe loc

Apasa pedala de frana, actioneaza functia Drive, ridica pedala si trebuie sa te astepti ca masina sa porneasca. Daca in aceste cazuri simti ca masina porneste greu sau auzi troncanit sau smucituri, inseamna ca masina are probleme si nu merita sa o cumperi.

4. Schimba vitezele

Trebuie sa schimbi vitezele atat manual, cat si automat. Trebuie sa actionezi acceleratia incet si apoi ceva mai tare. Incearca si schimbarea vitezelor in mod manual daca masina iti permite asta. Schimbul de viteze trebuie sa fie lin si nu trebuie sa te faca sa te simti ca intr-un carusel.

5. Verifica pozitia levierului pentru schimbarea vitezelor

Trebuie mai intai sa opresti orice sursa de zgomot – aer sau sistem audio – insa trebuie sa lasi motorul pornit pentru a te putea juca cu schimbatorul de viteze. Daca pompa hidraulica scoate sunete ciudate, masina nu ar trebui cumparata.

Daca auzi sunet de metal care se loveste de alte metale inseamna ca masina are o problema la cutia de viteze, deci trebuie sa mergi si sa cauti in alta parte.

6. Cum se comporta masina la rece?

Incearca sa verifici masina cu o pauza de o zi intre porniri. Daca transmisia unei masini automate are probleme grave, acestea vor fi mai usor de depistat cu o verificare la rece.

7. Verifica uleiul cu motorul pornit

Daca vorbim despre o masina automata, trebuie sa stii ca uleiul hidraulic se verifica cu motorul in functiune, in functia Neutral, cu frana de mana activata. Masinile automate au o joja in plus sub masina pe care trebuie sa o verificam inainte de a cumpara un astfel de model.

8. Exista scurgeri de ulei sub masina

Daca exista scurgeri de ulei sub masina inseamna ca motorul acesteia nu este in cea mai buna si ca mai are si alte defecte ascunse pe care proprietarul incearca sa le mascheze cum poate. O masina automata este si mai costisitoare decat o masina normala, asa ca nu-ti doresti sa platescu scump pentru a incepe apoi sa ii schimbi piese care costa o avere.

Te-ar mai putea interesa:

10 defectiuni ascunse la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi o masina second hand

Ce facem daca am alimentat cu benzina o masina diesel?

VIDEOCLIPUL ZILEI