Ce faci daca se aprinde martorul de la bord pentru frana de mana?

Brake Light On

Daca se aprinde martorul de la bord pentru frana, mai ales daca are o culoare rosie, inseamna ca e posibil sa ai probleme cu frana de mana.

Acest martor te alerteaza ca unul sau ambele circuite de franare nu functioneaza corect. In mod normal, o masina obisnuita are doua circuite hidraulice de franare: unul pentru franele din fata, al doilea pentru cele din spate. Daca unul dintre circuite are probleme, senzorul se activeaza.

Rolul martorului de frana de la bord este de a indica orice problema a sistemului de franare din masina ta. Exista insa o diferenta de luminozitate. Asta te va ajuta sa faci diferenta. Daca e o problema cu frana de mana, contactul se va inchide. Acest circuit are o rezistenta scazuta, ceea ce inseamna ca semnalul de la bord va fi mai luminos in cazul franei de mana.

E important sa nu pleci la drum cu acest martor aprins. De vreme ce nu ofera un diagnostic, nu poti stii daca nu cumva e o problema mai grava cu sistemul de franare al masinii.

Chiar daca esti aproape sigur ca este vorba despre frana de mana, e la fel de periculos sa pleci la drum cu ea defecta. Suna la un specialist si afla cu exactitate ce trebuie sa faci. E mai bine sa joci cartea sigurantei si, pana la repararea problemei, sa apelezi la un mijloc alternativ de transport.

Retine! Daca se aprinde martorul de franare de la bord, indiferent de cat de luminos este, apeleaza la profesionisti. O astfel de problema este greu de rezolvat de unul singur.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter