Limita de uzura a anvelopelor ne poate aduce o amenda si 5 puncte de penalizare

Articol scris de Adi S., in data de 29 Ianuarie 2019

Iarna si-a intrat deja in drepturi de ceva vreme mai in toate zonele tarii noastre, ceea ce ne face sa stim cu totii ca echiparea automobilului pe care il conducem cu anvelope de iarna este obligatorie. In cazul in care ati fi prinsi ca nu ati facut asta, pe langa faptul ca veti ramane fara certificatul de inmatriculare al masinii, mai riscati si o amenda deloc mica.

Insa, ce nu stiu multi dintre soferi este ca exista riscul primirii unei amenzi chiar si in conditiile in care automobilul este echipat cu anvelope de iarna. Si asta din cauza limitei uzurii minime legale care este de 1.6 mm. Vorbim pe larg despre acest subiect in randurile urmatoare, asa ca ramaneti alaturi de noi pentru a afla toate informatiile cu privire la aceasta lege pe care nu multi dintre noi o cunosc!

Limita legala a uzurii anvelopelor este aceeasi limita care este prevazuta in majoritatea tarilor din Europa, Asia si America de Nord. Mai exact, este vorba despre o limita de uzura de 2/32 inci, ceea ce inseamna 1.6 mm. Aceasta limita este impinsa in legile care tin de siguranta rutiera pe drumurile publice, legi standardizate la nivel mondial.

Este important sa stiti ca aceasta limita legala a uzurii anvelopelor este valabila indiferent despre ce tip de anvelope vorbim. Fie ca sunt anvelope de vara, de iarna sau all season, acestea nu trebuie sa fie uzate peste limita legala despre care am vorbit pana acum.

Probabil ca acum va intrebati cum va puteti da seama de aceasta uzura a anvelopelor. Ei bine, autoritatea mondiala Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS) i-a obligat deja in urma cu ceva timp pe toti producatorii de anvelope sa incorporeze in avelopele puse la dispozitie pe piata europeana si americana niste martori de uzura.

Mai exact, este vorba despre minimum sase astfel de martori de uzura. Martorii sunt de fapt niste bare din cauciuc, care sunt pozitionate intre blocurile profilului de pe anvelopa. Indiferent despre ce anvelope vorbim, martorii de uzura au o inaltime de 1.6 mm.

In cazul in care este prins circuland la volanul unui automobil care este echipat cu niste anvelope cu limita legala de uzura depasita, risti o amenda de clasa II, adica de 4 sau 5 puncte. Asta inseamna ca vei avea de platiti pana la 725 de lei, ceea ce nu este deloc putin. De asemenea, masura complementara este de retinere a certificatului de inmatriculare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: anvelope, amenzi
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

In 2018, Romania a devenit tara cea mai periculoasa din Uniunea Europeana din punctul de vedere al accidentelor auto care s-au soldat cu decese. Depasirea vitezei, alcoolul la volan sau...
de - 19 Februarie 2019
Soferii care au fost amendati la inceputul anului 2019 pot sa nu-si plateasca amenzile, in ciuda faptului ca a fost introdusa o noua lege cu privire la achitarea amenzilor contraventionale,...
de - 19 Februarie 2019
Si pe care noi am primit-o cu bratele deschise! Avand in vedere ca zilnic poti zari in trafic din ce in ce mai mult modele ale producatorului japonez, ne-am gandit...
de - 18 Februarie 2019
Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie...
de - 16 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

0.00 RON - 19 Februarie 2019
7200.00 RON - 19 Februarie 2019
85.00 RON - 19 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare