Legea care ameninta soferii cu probleme de sanatate

Articol scris de Adi S., in data de 12 Iunie 2018

Un nou proiect de lege ii ameninta pe soferi in cazul in care va fi aprobat. Spunem asta pentru ca proiectul a fost deja respins de cei de la Senat, insa in cazul in care deputatii isi vor da avizul favorabil, acest proiect se va transforma in lege. Mai exact, proiectul prevede posibilitatea oricarui medic de a trimite un sofer la examinare intr-o clinica autorizata, in cazul in care se constata anumite afectiuni care nu ar permite soferului sa aiba carnet de conducere. 

Aceste trimiteri pot fi facute de orice medic, asa cum va spuneam, nu doar de cel ce familie. In cazul in care un sofer de automobil, tractor agricol sau forestier sau tramvai ajunge in ingrijirea unui medic, acesta poate face aceasta trimitere. 

In cazul in care un medic suspecteaza ceva, trimitand astfel un sofer la o clinica specializata pentru examinare, soferul va fi obligat prin lege sa se prezinte la acea clinica. Trimiterea va contine in primul rand diagnosticele constatate si datele de contact ale unitatii medicale in care medicul isi desfasoara activitatea. De asemenea, aceasta trimitere trebuie sa fie consemnata si in fisa medicala a pacientului. 

Biletul de trimitere este necesar sa fie trimis soferului cat mai repede cu putinta. Soferul va avea la dispozitie doar trei zile lucratoare incepand cu data la care i-a fost comunicata aceasta trimitere pentru a se prezenta la clinica care i-a fost specificata.

Este important de stiut ca in cazul neprezentatii la acea clinica in maxim 30 de zile de la primirea biletului de trimitere, soferul nu va mai avea dreptul de a conduce. In acest caz, soferilor in cauza li se va trimite o comunicare de retragere a permisului. In maxim trei zile de la primirea acestei comunicari, soferul are obligatia de a se prezenta la o sectie de politie si de a preda carnetul. 

In cazul in care aceasta lege va fi adoptata in cele din urma si tu te vei confrunta cu o astfel de trimitere, noi iti recomandam sa te duci cat mai repede cu putinta la clinica care ti s-a indicat. Daca rezultatele nu vor fi bune si vor dovedi ca esti inapt pentru a conduce, medicul are obligatia de a trimite rezultatele la medicul care te-a trimis la control. De asemenea, rezultatele vor fi trimise si catre Politia Rutiera. 

Cum vi s-ar parea o astfel de lege? Credeti ca va reusi sa scada numarul soferilor care conduc desi sanatatea nu le mai permite acest lucru?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Vesti proaste pentru soferii romani. Cei care nu respecta noile reguli vor primi o sanctiune crunta. Cei care vor fi prinsi folosind telefonul mobil sau tableta la volan vor fi...
de - 16 Ianuarie 2019
Plangerile tot mai dese din partea clientilor i-au determinat pe oficialii din Primaria Capitalei sa ia masuri impotriva taximetristilor care refuza curse sau care negociaza tariful. Vizati sunt in principal...
de - 15 Ianuarie 2019
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o licitatie de 45 milioane de lei (9,62 milioane de euro) pentru achizitia si montarea de panouri fonoabsorbante, potrivit unui...
de - 13 Ianuarie 2019
Ministerul Afacerilor Interne a lansat in dezbatere publica un proiect de Lege pentru modificarea legislatiei, astfel incat cei care tin in mana telefonul atunci cand se afla la volan sa...
de - 11 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

3200.00 EUR - 17 Ianuarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare