Legea care ameninta soferii cu probleme de sanatate

Articol scris de Adi S., in data de 12 Iunie 2018

Un nou proiect de lege ii ameninta pe soferi in cazul in care va fi aprobat. Spunem asta pentru ca proiectul a fost deja respins de cei de la Senat, insa in cazul in care deputatii isi vor da avizul favorabil, acest proiect se va transforma in lege. Mai exact, proiectul prevede posibilitatea oricarui medic de a trimite un sofer la examinare intr-o clinica autorizata, in cazul in care se constata anumite afectiuni care nu ar permite soferului sa aiba carnet de conducere. 

Aceste trimiteri pot fi facute de orice medic, asa cum va spuneam, nu doar de cel ce familie. In cazul in care un sofer de automobil, tractor agricol sau forestier sau tramvai ajunge in ingrijirea unui medic, acesta poate face aceasta trimitere. 

In cazul in care un medic suspecteaza ceva, trimitand astfel un sofer la o clinica specializata pentru examinare, soferul va fi obligat prin lege sa se prezinte la acea clinica. Trimiterea va contine in primul rand diagnosticele constatate si datele de contact ale unitatii medicale in care medicul isi desfasoara activitatea. De asemenea, aceasta trimitere trebuie sa fie consemnata si in fisa medicala a pacientului. 

Biletul de trimitere este necesar sa fie trimis soferului cat mai repede cu putinta. Soferul va avea la dispozitie doar trei zile lucratoare incepand cu data la care i-a fost comunicata aceasta trimitere pentru a se prezenta la clinica care i-a fost specificata.

Este important de stiut ca in cazul neprezentatii la acea clinica in maxim 30 de zile de la primirea biletului de trimitere, soferul nu va mai avea dreptul de a conduce. In acest caz, soferilor in cauza li se va trimite o comunicare de retragere a permisului. In maxim trei zile de la primirea acestei comunicari, soferul are obligatia de a se prezenta la o sectie de politie si de a preda carnetul. 

In cazul in care aceasta lege va fi adoptata in cele din urma si tu te vei confrunta cu o astfel de trimitere, noi iti recomandam sa te duci cat mai repede cu putinta la clinica care ti s-a indicat. Daca rezultatele nu vor fi bune si vor dovedi ca esti inapt pentru a conduce, medicul are obligatia de a trimite rezultatele la medicul care te-a trimis la control. De asemenea, rezultatele vor fi trimise si catre Politia Rutiera. 

Cum vi s-ar parea o astfel de lege? Credeti ca va reusi sa scada numarul soferilor care conduc desi sanatatea nu le mai permite acest lucru?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Mersul cu masina la service este una dintre temerile principale ale romanilor, in ciuda faptului ca in ultimii ani service-urile auto si-au ridicat nivelul simtitor. Multi conationali se tem sa...
de - 18 Octombrie 2018
Rovinieta este taxa pe care o achita toti soferii pentru utilizarea infrastructurii de transport rutier din Romania. Aceasta este obligatorie pentru toate autovehiculele care utilieaza reteaua de drumuri de pe...
de - 18 Octombrie 2018
Multi dintre conducatorii auto s-au intrebat de ce trebuiesc rotite anvelopele la schimbul periodic, iar din acest motiv am decis sa pregatim un material in acest sens. Producatorii de anvelope...
de - 15 Octombrie 2018
Cu siguranta cunoasteti cel putin o persoana care si-a pierdut protofelul si are nevoie de un permis de conducere nou sau chiar sa fiti voi in aceasta situatie. Daca nu...
de - 12 Octombrie 2018

Cele mai noi anunturi

4750.00 EUR - 18 Octombrie 2018
4250.00 EUR - 18 Octombrie 2018
0.00 RON - 18 Octombrie 2018
13370.00 EUR - 18 Octombrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare