La ce varsta iti poti lua permisul pentru motocicleta?

Multi tineri asteapta cu nerabdare varsta pentru a obtine permisul de conducere. Doritorii de adrenalina pot obtine dreptul de a conduce incepand de la varsta de 16 ani

La ce varsta iti poti lua permisul pentru motocicleta?

Multi tineri isi doresc o motocicleta, iar acest lucru poate deveni realitatea incepand cu varsta de 16 ani. Este vorba de categoria A1, la care iti poti lua permis moto la cea mai mica varsta. 

Tinerii pot obtine permis moto incepand de la 16 ani 

Pentru subcategoria AM se pot inscrie tinerii cu varsta minima de 16 ani si pot conduce mopede cu doua sau trei roti, dar viteza maxima pe care o pot atinge nu poate depasi 45 km/h. Motorul nu poate depasi 50 cm3 si puterea de 5kw. De asemenea, la subcategoria A1 se pot inscrie tinerii cu varsta de minim 16 ani. Obtinerea permisului pentru aceasta categoria le permite tinerilor sa conduca motocicluri dotate cu motoarea de capacitate maxiam de 125 cm3 si putere de cel mult 11 kw. 

Citeste si:  Cat costa, de fapt, sa faci scoala de soferi in 2020 pentru fiecare categorie

Subcategoria A2 poate fi obtinuta la 18 ani 

Pentru subcategoria A2, care permite conducerea motociclurilor de putere maxima de pana la 35kw. De asemenea, legea permite un raport de putere/ greutate care sa nu depaseasca 0,2 kw/kg. 

Persoanele care îşi doresc permis moto pentru această categorie trebuie să se pregătească completând chestionare auto online

Cat dureaza cursurile 

Durata cursului este de:

- 3 saptamani daca cursantul poseda permis de conducere categoria A2 cu vechime de pana la 2 ani, timp in care efectueaza 12 ore de pregatire teoretica si 20 ore de pregatire practica 

- 3 saptamani cand poseda permis de conducere categoria A2 cu o vechime minima de 2 ani, timp in care efectueaza 24 ore de pregatire teoretica si 10 ore de pregatire practica (poligon si traseu).

- 4 saptamani cand nu poseda permis de conducere, sau cand poseda permis de conducere pentru alte categorii in afara de AM, A1, si A2, timp in care efectueaza 24 ore de pregatire teoretica si 26 ore de pregatire practica (poligon si traseu).

 Inainte de aplica pentru permisul de conducere trebuie sa fiti verificati si din punct de vedere medical. Asta presupune verificarea vizuala, auzul, mobilitatea, bolile cardiovasculare, diabetul, sanatatea mintala si afectiunile neurologice. 

Pentru inscrierea la scoala de soferi aveti nevoie de urmatoarele documente: carte de identitate, fisa medicala, aviz psihologic, certificat de cazier judiciar, taxa eliberare permis si doua poze de tip buletin. 

 

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter