La cati kilometri se rupe, de fapt, distributia masinilor Volkswagen: Golf, Passat sau Jetta

Modelele nemtilor de la Volkswagen sunt extrem de populare in Romania. Insa, soferii care conduc un Golf, Passat sau Jetta nu stiu exact la cati kilometri se rupe distributia acestor masini.

La cati kilometri se rupe distributia masinilor Volkswagen Golf, Passat sau Jetta

Conform cifrelor, Volkswagen Passat este cea mai populara masina la mana a doua inmatriculata in tara noastra, soferii romani apreciind fiabilitatea unui model german al unui producator de renume pe plan global.

In plus, Passat se poate lauda cu niste dotari si cu niste cifre de performanta extrem de bune. Nu putini sunt insa cei care se intreaba oare la cati kilometri se rupe, de fapt, distributia unui Volkswagen Passat, acesta fiind unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie avut grija!

VW Passat, cea mai populara masina second hand in Romania

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, Volkswagen Passat este un model extrem de apreciat, si asta nu numai in Romania. Dovada in acest sens stau si cele 30 de milioane de unitati care au fost dezvoltate pana in urma cu aproape un an in cadrul uzinei constructorului german din Emden.

Chiar daca se lauda cu o fiabilitate de zile mari, la fel ca orice alta masina, si VW Passat se poate confrunta cu anumite probleme cauzate de uzura. Spre exemplu, distributia masinii este extrem de importanta, aceasta avand nevoie de o atentie speciala din partea noastra. In cazul in care nu este schimbata atunci cand trebuie, motorul se poate compromite aproape iremediabil.

Volkswagen Golf este si el un model foarte popular in randul romanilor. Totusi, pentru ca modelul Passat ofera un volum al portbagajului mult mai mare, modelul hatchback este mai popular in randul tinerilor.

Locul trei este detinut de Volkswagen Jetta, un model care nu este atat de popular in Romania.

Cand trebuie schimbata distributia unui Volkswagen Passat?

Conform specialistilor, distributia la modelele Passat se schimba in functie de tipul de motorizare. Daca vorbim despre modelele echipate cu o motorizare pe benzina, distributia ar trebui schimbata dupa 60.000 - 80.000 de kilometri rulati. Masinile echipate cu motorizari diesel stau ceva mai bine la acest capitol, distributia putand fi schimbata abia dupa 120.000 de kilometri rulati.

Citeste si: La cati kilometri se rupe, de fapt, distributia la Dacia Logan

Totusi, mecanicii recomanda o inspectie vizuala a curelei facuta periodic. In acest fel, se poate depista din timp o eventuala problema! Bineinteles, daca se vor observa urme de uzura sau crapaturi, distributia va trebui schimbata mai repede. In caz contrar, daca cureaua de distributie se va rupe, reparatia motorului nu va fi deloc una prea ieftina. In cel mai bun caz pe care il putem prevede, ar urma sa scapati doar cu cateva supape indoite.

Insa, de cele mai multe ori, urmarile sunt cu mult mai complicate. Spre exemplu, se poate ajunge la fisurarea blocului motor, la afectarea vilbrochenului, la distrugerea chiulasei sau chiar la spargerea pistoanelor.

Ca sa va faceti o idee asupra costurilor, va putem spune ca reparatia unui motor avariat poate costa de pana la patru ori mai mult decat inlocuirea kitului de distributie. Asadar, va garantam ca nu va doriti probleme de acest fel, drept pentru care cel mai indicat este sa fim precauti si sa verificam regulat cureaua de distributie!

Cand schimbam distributia la un Volkswagen Golf?

Ca si la modelul Passat, specialistii recomanda sa schimbam distributia la modelele Volkswagen Golf in functie de motorizare. Atunci cand vorbim despre un model VW Golf care foloseste o motorizare pe benzina, trebuie sa stim ca distributia ar trebui schimbata dupa 60.000-80.000 kilometri rulati.

In cazul in care se observa eventuale probleme chiar inainte de a atinge acel numar de kilometri, mecanii spun ca distributia trebuie schimbata mai repede, pentru ca in caz contrar vom avea mai mult de cheltuit la reparatia motorului.

Soferii care conduc un model VW Golf care foloseste un motor diesel, trebuie sa stie ca distributia poate fi schimbata dupa ce masina atinge 120.000 de kilometri rulati.

La cati kilometri se rupe distributia unui Volkswagen Jetta?

Pentru ca este construit de nemtii de la Volkswagen, soferii care detin un model Jetta trebuie sa stie ca distributia modelelor pe benzina trebuie schimbata dupa 60.000-80.000 kilometri rulati.

Dupa cum era de asteptat, modelel care au o motorizare diesel trebuie sa stie ca distributia se schimba la 120.000 de kilometri rulati.

Cat costa sa schimbi distributia la un Volkswagen Passat, Golf sau Jetta?

Dupa cum era de asteptat, nu va fi atat de ieftin sa schimbam distributia la un Volkswagen Passat, Golf sau Jetta. Preturile incep de la 400 de lei, dar continua sa creasca in functie de service-ul la care alegem sa mergem sau in functie de dealerul de la care am achizitionat masina.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter