La cati kilometri se rupe, de fapt, distributia la Dacia Logan

Dacia Logan este unul dintre cele mai populare modele ale constructorului de la Mioveni, dar multi soferi nu stiu la cati kilometri se rupe distributia.

2020 Dacia Logan

Fara nici cea mai mica indoiala, asa cum ne dovedesc si cifrele, Dacia este unul dintre cei mai apreciati producatori auto din tara noastra, in timp ce Logan este unul dintre cele mai vandute modele din gama lor. Atunci cand vorbim despre intretinerea unei masini produse de producatorul de la Mioveni, nu putini sunt cei care se intreaba oare la cati kilometri se rupe distributia la Dacia Logan?!

Modelele constructorului roman sunt cunoscute printre soferi ca fiind destul de fiabile, oferind dotari si performante decente la preturi destul de accesibile. Dacia Logan este unul dintre cele mai reprezentative modele din acest segment de piata, fiind apreciat de-a lungul anilor de un numar semnificativ de soferi.

Chiar daca vorbim despre un model fiabil, gandit in asa fel incat sa reziste mult, intretinerea masinii este extrem de importanta. Schimbarea distributiei este unul dintre cele mai importante aspecte care tin de acest capitol al intretinerii unei masini, drept pentru care este important sa stim la cati kilometri se rupe distributia la Dacia Logan.

Ce este, exact, distributia unei masini?

Pana sa vorbim despre schimbarea acesteia, haideti sa ne lamurim ce este mai exact aceasta distributie a unei masini. Vorbim, asadar, despre acele subansambluri ale motorului care au rolul de a sincroniza componentele responsabile de admisie, evacuare si pozitia cilindrilor, astfel incat sa se respecte timpii de ardere ai motorului.

Citeste si: Cea mai buna masina pentru Romania este Dacia Logan 1.0 SCE! Iata de ce!

Aceasta distributie este alcatuita dintr-o curea dintata de antrenare (sau lant de distributie in unele cazuri), rola de ghidare, rola intinzatoare si poma de apa. Ei bine, daca nu este inlocuita la timp, uzura curelei sau a lantului va duce in timp la ruperea dintilor sau chiar la ruperea curelei.

La ce numar de kilometri cedeaza distributia la Dacia Logan?

Acum ca ne-am lamurit cu totii ca vorbim despre ceva extrem de important, va putem spune ca termenul de inlocuire a curelei de distributie anuntat de cei de la Dacia in cazul modelului Logan este o data la 5 ani sau intre 60.000 si 120.000 de kilometri.

Conform specialistilor, odata cu schimbarea curelei de distributie, ar trebui inlocuita si pompa de apa, caz in care veti avea nevoie de un kit de distributie. Este recomandat ca acestea sa fie inlocuite in acelasi timp pentru a se evita alte costuri suplimentare.

Cat costa sa schimbi distributia la Dacia Logan?

Daca va intrebati care este costul unui asemenea pachet de revizie cu kit de distributie si pompa de apa pentru modelul Dacia Logan, va spunem ca vorbim despre o suma cuprinsa intre 250 si 450 de lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter