La cati kilometri se rupe, de fapt, o distributie de Ford Mondeo MK5

Ford Mondeo este unul dintre cele mai populare modele ale producatorului american, insa ca orice masina, anumite probleme apar dupa ce masina depasteste 100.000 de kilometri. Iata la cati km se rupe o distributie de Ford Mondeo MK5.

La cati kilometri se rupe, de fapt, o distributie de Ford Mondeo MK5

Daca iei in considerare cumpararea unui Ford Mondeo MK5, trebuie sa iti spunem ce probleme are acest model si la ce trebuie sa te astepti atunci cand iti cumperi unul. De asemenea, trebuie sa stii si la cati kilometri se rupe distributia unui Mondeo MK5.

Ce probleme are un Ford Mondeo MK5?

Mai intai, trebuie sa vorbim despre problemele pe care cumparatorii le-au intampinat cu aceste modele. Ford Mondeo MK5 nu este o masina perfecta, insa nici proasta!

Citeste si: La cati kilometri se rupe, de fapt, distributia masinilor Volkswagen: Golf, Passat sau Jetta

Legat de motoare, trebuie sa stiti ca cel mai bun motor pe benzina este cel de 1.5 EcoBoost (160 cp), insa daca vreti mai multa putere si nu va deranjeaza consumul de combustibil mai mare, puteti opta pentru 2.0 EcoBoost (203 cp).

Motoarele diesel au in schimb ceva probleme, asa ca daca optati pentru 1.5 TDCI (120 cp) o sa va loviti de probleme cu supapa EGR. Motorul de 2.0 TDCI (150 cp/180 cp) are o fiabilitate crescuta, asa ca nu o sa aveti mari probleme si repreznta cea mai buna alegere. Ok, o sa ne aduceti aminte de motorul 2.0 TDCI Bi-Turbo (210 cp), insa cutia automata PowerShift are destule probleme.

Alte probleme sunt legate de partea electrica sau de pompa de ulei pe motorul 2.0 TDCI. Daca inca nu stiti, producatorul a rechemat modelele Ford echipate cu acest motor, in anul 2018.

La cati kilometri se schimba distributia la un Ford Mondeo MK5?

Ei bine, de fiecare data cand auzim ca trebuie sa schimbam kitul de distributie ne gandim la cheltuieli foarte mari. Totusi, trebuie sa stiti ca nu toate automobilele au acelasi tip de distributie, pentru ca exista masini cu distributie pe curea si masini cu distributie pe lant, iar cele din urma sunt mai durabile.

Daca inca nu stii, iti mai spunem ca distributia masinii are rolul de a sincroniza componentele responsabile pentru admisie, evacuare si pozitia cilindrilor. Distributia este alcatuita din curea dintata de antrenare, rola de ghidare, rola intinzatoare si pompa de apa, acolo unde este cazul. Daca nu schimbi kitul de distributie la timp, risti sa faci o paguba totala la motorul tau, pentru ca atunci cand sare cureaua, se va rupe din cauza uzurii.

Revenind la modelul Ford Mondeo MK5, trebuie sa stiti ca acesta vine cu o curea de distributie. Asadar, curelele sunt fabricate din cauciuc, iar acesta imbatraneste in timp si isi pierde din proprietati chiar daca masina sta. Garantia unei curele de distributie se ridica undeva la 2 ani, iar numarul de kilometri nu este relevant. In general, celor care detin modele Ford Mondeo MK5 li se recomanda sa schimbe distributia la 60.000 – 90.000 sau la 4 ani. Daca depasiti acest termen, nimeni nu mai poate garanta pentru distributia masinii dumneavoastra!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter