La cati kilometri cedeaza distributia unei Skoda Superb III

Schimbarea distributiei este intotdeauna un subiect tabu, pentru ca parerile sunt impartite, iar unii soferi refuza sa respecte recomandarile producatorului. Si totusi, la cati kilometri cedeaza distributia unei Skoda Superb III?

La cati kilometri cedeaza distributia unei Skoda Superb III

Skoda Superb III este un model popular al producatorului din Mlada Boleslav, iubit de romanii care isi doresc o masina fiabila, care ofera spatiu pentru intreaga familie. Intrebarea tuturor celor care cumpara o astfel de masina este la cati kilometri cedeaza, de fapt, distributia unei Skoda Superb III?

Cand a fost lansata Skoda Superb?

Skoda Superb a fost lansata in anul 2001 si a fost produsa pana in anul 2008. Prima generatie Skoda Superb folosea platforma VW B5 PL45+, aceeasi folosita de prima generatie Audi A4 si Volkswagen Passat (1996).

Citeste si: La cati kilometri se rupe, de fapt, distributia masinilor Volkswagen: Golf, Passat sau Jetta

In anul 2006, Superb a primit un facelift care introducea noua grila Skoda, dar si noi linii de design incorporate pe modelele Roomster si Octavia. Modelul Elegance a fost inlocuit de versiunea Laurin and Klement si oferea, pe langa un interior premium cu insertii de lemn, o umbrela ascunsa in usa din spate... ca si modelele Rolls-Royce!

A doua generatie Skoda Superb a fost introdusa in anul 2008, iar productia a continuat pana in anul 2015. Skoda a folosit pentru aceasta generatie platforma A6 PQ46 dezvoltata de Volkswagen Group, aceeasi folosita de modelele Passat CC, Passat B6/B7, Sharan sau Tiguan.

Faceliftul aceste versiuni a venit in anul 2013 si includea un nou design exterior, dar si un pachet Outdoor pentru versiunea Combi.

Skoda Superb III (B8): a treia generatie

A treia generatie Skoda Superb (B8) a debutat in anul 2015, folosind platforma MQB de la Volkswagen Group. Dupa cum stiti, aceasta versiune este mai mare decat a doua generatie si a fost primita cu laude de majoritatea jurnalistilor din domeniu.

In anul 2019, Skoda Superb a primit un facelift si, pentru prima data, modelul a fost disponibil cu faruri LED Matrix. Mai mult, Skoda Superb a primit si o versiune plug-in hybrid, care foloseste un motor de 1.4 litri, pe benzina, dar si un motor electric ce ofera o autonomie electrica de pana la 55 km.

Cand se schimba distributia la Skoda Superb III?

Conform specialistilor, distributia modelelor Skoda Superb III trebuie schimbata in functie de tipul de motorizare. Daca aveti un model care este echipat cu un motor pe benzina, distributia ar trebui schimbata dupa 60-80.000 de kilometri rulati.

Versiunile ce folosesc un motor diesel sunt ceva mai rezistente, deoarece distributia poate fi schimbata abia dupa 120.000 de kilometri rulati.

Mare atentie, deoarece o inspectie vizuala trebuie facuta periodic, pentru a depista din timp o eventuala problema. Daca nu veti acorda atat de multa atentie, urmarile pot fi destul de complicate si se poate ajunge chiar la fisurarea blocului motor, la afectarea vibrochenului, spargerea pistoanelor sau chiar distrugerea chiulasei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter