Jumatate dintre soferi nu stiu ce reprezinta acest martor. Te numeri printre ei?

martor presiune scazuta anvelope

Goodyear Auto Service si Just Tires au realizat recent un sondaj, iar acesta a dezvaluit ca aproape 50% dintre soferii tineri nu stiu ce reprezinta martorul de avertizare a presiunii scazute din pneuri. Cercetarea a fost desfasurata pe un esantion de 1075 de soferi din Statele Unite ale Americii si a demontrat ca tinerii adulti sunt mai familiarizati cu emoji-urile decat cu martorii de bord.

Aproape 90 la suta dintre tineri au recunoscut imediat emoji-ul care isi da ochii peste cap, dar numai 51% au recunoscut martorul de avertizare pentru presiunea scazuta din pneuri.

Situatia nu sta diferit nici daca eliminam din ecuatie filtrul "varsta". Luand laolalta toti soferii chestionati, doar patru din zece nu au putut numi corect simbolul. „Este evident că unii șoferi nu știu ce înseamnă indicatorul luminos și ce să facă atunci când se declanșează', explică realizatorii studiului. „Menținerea presiunii corecte în pneuri este esențială pentru siguranța, controlul și confortul călătoriei – și te poate ajuta să economisești bani'.

Acest martor se aprinde in momentul in care presiunea este scazuta intr-unul sau mai multe pneuri. Daca presiunea este mult mai jos de limita specificata de constructor, anvelopele se pot deforma sau chiar dezintegra treptat. Daca presiunea este mult prea scazuta apare si riscul exploziei, in fuctie de viteza si de starea pneului.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter