ITP in 2020. Cand trebuie sa-l faci, de fapt, ce acte iti trebuie, cat costa si ce defecte sunt permise

Cand se face ITP-ul in 2020. Ce acte iti trebuie, cat costa si cum poti trece daca ai anumite defectiuni la masina

ITP 2020

ITP 2020. Inspectia Tehnica Periodica se face la trei ani, doi ani sau un an in functie de vechimea masinii. Daca avem o masina noua vom merge la ITP la interval de trei ani, daca masina este veche pana in 12 ani trebuie sa facem ITP-ul dupa 24 de luni, iar daca depaseste 12 ani vom merge la ITP in fiecare an.

Ce pret are ITP-ul in 2020 ?

Pretul pentru un ITP difera in functie de autoturism si locul unde alegem sa facem aceasta verificare. Exista locuri unde tariful este de 100 de lei, dar in anumite locatii trece de 150 de lei.

Soferii de autovehicule Taxi sau Scoala de soferi vor plati pentru ITP 80 de lei. Tariful ITP pentru autoturismele pe benzina este de 120 lei.

Citeste si: ITP-ul masinii tale: ce este si de ce conteaza atat de mult?

Pentru un autoturism diesel sau pe benzina + GPL, soferii vor achita 150 de lei.

Soferii de microbuze, autorulete, utilitare, mixte, specializate vor plati 150 de lei pentru a face ITP-ul.

Autovehiculele cu tractiune integrala au un tarif de 150 de lei.

Posesorii de motociclete vor plati 90 de lei pentru a face ITP-ul. Tot 90 de lei vor achita si persoanele care vor sa faca ITP-ul la mopede.

Actele necesare pentru un ITP reusit in 2020

In primul rand pentru realizarea unui ITP avem nevoie de autovehiculul pe care dorim sa se realizeze verificare.

Dupa ce am prezentat autovehiculul, vom mai preda un dosar in care se va regasi cartea de identitate a vehicului in original sau copie conform cu originalul eliberat de leasing sau banca in cazul persoanelor juridice, certificatul de inmatriculare in original, asigurare obligatorie (RCA) valabila, BI/CI a persoanei care se prezinta cu vehiculul.

Ce riscam daca nu avem ITP-ul valabil ?

Conducatorii auto care sunt depistati in trafic cu Inspectia Tehnica Periodica exiprata vor incasa o amenda care variaza intre 1.305 si 2.900 de lei. Pe langa amenda, soferii vor ramane si fara placutele de inmatriculate, iar masina va ramane imobilizata pana la sosirea unei platforme pentru transport.

Ce defecte se accepta la ITP ? Cum putem sa trecem

Masinile pot trece la Inspectia Tehnica Periodica (ITP) daca au anumite defectiuni minore, conform unor modificari din 2018. In urma verificarii se vor analiza problemele masinii, iar daca sunt inregistrate defectiuni avem la dispozitie pentru a le rezolva in 30 de zile.

Masinile cu deficiente minore vor trece ITP-ul daca nu au probleme seminificative asupra sigurantei vehicului sau vreun impact asupra mediului.

Masinile cu deficiente majore nu vor trece de verificare daca au probleme in ceea ce priveste siguranta si au un impact negativ asupra mediului, adica polueaza mult peste media acceptata.

Ultima incadrare este legata de deficientele periculoase care pun in pericol ceilalti participanti la trafic, iar aici intra in discutie problemele legate de directie sau sistemul de franare al masinii.

In concluzie, daca avem probleme mari cu directia masinii, nu vom trece niciodata ITP-ul. In schimb, daca avem un far ars vom putea trece, dar el trebuie inlocuit in 30 de zile.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter