Investitie de 2.3 milioane de euro pentru un nou punct de trecere a frontierei la granita cu Serbia. Cand va fi deschis!

Autoritatile romane si sarbe se pregatesc de inaugurarea unui nou punct de trecere al frontierei.

Noul punct vamal va opera in localitatile Moldova Noua (Romania) si Golubac (Serbia) si va functiona zilnic, intre orele 6:00-20:00.

Guvernul a aprobat marti deschiderea punctului international de trecere a frontierei pentru pasageri si transportul de marfuri cu vehicule, in regim de bac si pietonal, si a punctului vamal. Conform actului normativ emis de Guvern, sunt interzise transportul de marfuri periculoase si animale vii (care este supus, in mod obligatoriu, controlului fitosanitar si veterinar), precum si tranzitul vehiculelor lente.

Proiectul a fost finantat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia, in parteneriat cu primariile celor doua localitati.

Valoarea proiectului a fost de 2.352.674,00 euro, din care 1.999.773 euro - finantare nerambursabila din cadrul programului; 216.428 euro - finantare nerambursabila din partea Guvernului Romaniei; 33.297 euro - contributia partenerilor romani; 103.176 euro - contributia partenerilor sarbi.

Punctul de frontiera de la Moldova Noua este al 10-lea de la granița cu Serbia. Până acum erau deschise puncte vamale la Jimbolia (rutier și feroviar), Stamora (feroviar), Moravița (rutier), Naidăș (rutier), Moldova Veche (port), Orșova (port), Porțile de Fier I (rutier), Drobeta Turnu Severin (port) și Porțile de Fier II (rutier).

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter