Investigatie. Cat costa sa iei viza medicala si cea psihologica pentru scoala auto, fara examen

Examenul medical si cel psihologic sunt doi pasi extrem de importanti pe care viitorii soferi trebuie sa ii treaca pentru a putea conduce pe soselele Romaniei. In multe cazuri, aceste examene sunt insa trecute cu vederea, cu complicitatea directorilor de scoli de soferi si a doctorilor care ar trebui sa isi dea avizul. Este un fenomen care pune in pericol mii de vieti in fiecare zi, insa unul care este tot mai des intalnit la noi in tara.

Adevarul despre modul in care se efectueaza examentul medical si cel psihologic a fost dezvaluit de o investigatie a colegilor de la Observator.tv. Reporterii sub acoperire au mers in mai multe scoli de soferi din Bucuresti si au vazut in ce conditii pot primi avizul medical fara examen.

Costa intre 150 si 200 de lei, iar majoritatea angajatilor de la scolile de soferi au recunoscut practica nu tocmai legala. Asta pana si-au dat seama ca au de-a face cu jurnalisti sub acoperire. Apoi totul devine tacere.

Situatia a fost confirmata si de actuali soferi, care au recunoscut, sub protectia anonimatului, ca au dat bani pentru a trece examenul medical si cel psiholgic. Pana si la o simpla cautare pe internet gasim oameni dornici sa ne ajute, contra costa. Toata lumea stie ce se intampla, insa nimeni nu face nimic. Autoritatile care ar trebui sa supravegheze modul in care se fac aceste analize sunt de negasit.

Nici Directia de Sanatate Publica, care isi pune stampila pe toate avizele medicale, nu a vrut sa raspuna acuzatiilor. In acest timp, sute de oameni, care altfel nu ar avea dreptul sa conduca, le pun viata in pericol celorlalti participanti din trafic.

De la inceputul anului, numai in Bucuresti si Ilfov au fost emise aproximativ 7.000 de permise de conducere.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter