Impozit auto 2019 - care este termenul limita pana cand putem plati

Impozit auto 2019 - care este termenul limita pana cand putem plati

Debutul unui nou an aduce intotdeauna pentru soferi si ganduri cu privire la plata impozitului auto. Ei bine, in cazul in care stiti ca trebuie sa platiti acest impozit in perioada urmatoare, nu ar fi rau sa incepeti deja sa va faceti calculele in aceasta privinta. Asa cum stiti deja, impozitul auto variaza in functie de capacitatea cilindrica a masinii pe care o conduceti si in functie de motor. Vestea buna este ca daca puteti plati impozitul intr-un timp cat mai scurt, veti putea beneficia si de o mica reducere. Asadar, de ce sa nu profitati daca se poate, nu-i asa?!

Conform informatiilor aparute pana la acest moment, posesorii de automobile care platesc impozitul pana la data de 31 martie beneficiaza de o reducere de pana la 10% din valoarea acestuia. Reducerea procentuala exacta nu este cunoscuta la acest moment, aceasta putand varia de la o localitate la alta. Insa, pragul maxim este de 10%.

Asa cum stiti deja cel mai probabil, impozitul auto nu trebui confundat cu taxa auto sau cu timbrul de mediu. Acesta se plateste in functie de capacitatea cilindrica a vehiculului si in functie de motorul acestuia. Bineinteles, cu cat este mai mare motorizarea in ceea ce priveste cilindreea, cu atat mai mare va fi si valoarea impozitului.

Foarte important de stiut este si faptul ca proprietarii care beneficiaza de locuri de parcare de domiciliu trebuie sa le plateasca si pe acestea pana la data de 31 martie. In cazul in care acest termen nu este respectat, locurile de parcare vor ramane vacante, urmand sa fie atribuite in cele din urma altor persoane.

Locul de parcare poate sa fie platit si prin intermediul statiilor SelfPay din supermarket-uri. Avantajul acestor statii este ca sunt deschise chiar si in zilele in care institutiile la care puteti face plata sunt inchise. Pentru a putea face plata in acest mod, trebuie sa stiti ca veti avea nevoie de buletin.

Trebuie sa mai stiti ca taxele pot fi achitate fie in numerar, fie cu cardul, in cazul in care primaria unde veti plati va dispune de POS. De asemenea, platile pot fi facute mult mai simplu si rapid si prin site-ul Ghiseul.ro. Platforma poate sa fie accesata in baza unui nume de utilizator si a unei parole. Acestea pot fi obtinute in urma depunerii unei cereri la directiile de impozite si taxe locale. Totodata, pentru acest lucru trebuie prezentata si o copie a buletinului.

Newsletter

Whatsapp