Igienizarea cu OZON pentru masina, moft sau necesitate?

O mașină urât mirositoare este neplăcută pentru tine și pasagerii tăi. Fie că este vorba de fumat, de mâncat în mașină sau doar de mirosuri de uz general, este nevoie de o reîmprospătare urgentă a aerului.

Igienizarea cu OZON pentru masina

Dacă ai încercat să cureți și să speli interiorul mașinii cu tot felul de produse de curățare profesionale și DiY-uri și nimic nu a reușit să distrugă mirosul îngrozitor, atunci este timpul să mergi la un specialist.

Este nevoie de o curățare profesională cu ozon. Este singura soluție sustenabilă pe termen lung pentru a te bucura de un miros curat și plăcut în mașină.

De ce ozonul?

Ozonul este unul dintre cei mai eficienti dezinfectanți din lume, are o acțiune bactericidă de aproximativ 50 de ori mai mare decât clorul și de 3000 de ori mai rapidă decât acesta.

Ozonul folosește reacția chimică de oxidare pentru a descompune moleculele nedorite. O3 este o moleculă instabilă care, atunci când intră în contact cu o altă moleculă de orice fel, o va distruge prin procesul de oxidare. Bacteriile și virusurile sunt distruse atunci când ozonul vine în contact cu peretele celular și îl descompun la nivel molecular, distrugând efectiv celula în întregime.

Gazul de ozon este foarte reactiv la lucrurile organice. Oamenii, animalele, plantele și microbii sunt supuși unui mare disconfort prin expunerea prelungită, de aceea este și atât de eficient în uciderea microbilor, bacteriilor, fungilor, virusurile, mucegaiului și altor lucruri minuscule care pot provoca reacții alergice. Generatoarele de ozon sunt folosite pentru a elimina mirosurile urâte din vehicule, ucigând bacteriile prezente cauzatoare de mirosuri neplăcute. Ozonul oxidează sursa de mirosuri, eliminând-o complet!

Ce este un generator de ozon?

Un generator de ozon este un dispozitiv care atrage aer dintr-o parte și îl trece printr-o zonă în care șocurile electrice convertesc dioxidul de carbon în ozon (Co2 în O3). Dispozitivul trebuie amplasat în interiorul unui vehicul și pornit atunci când nu există animale sau persoane prezente. După o medie de câteva minute (în funcție de nivelul mirosului și de mărimea mașinii), ozonatorul se oprește. După o aerisire completă prin lăsarea ușilor deschise, se poate folosi mașina fără nicio problemă, complet curățată.

Unde se poate realiza un tratament cu ozon?

Tratamentul cu ozon este indicat să se facă la un service auto specializat deoarece ozonul nu este un gaz “user friendly” și poate fi periculos dacă nu se iau anumite măsuri de precauție. Procedura în sine este foarte simplă și nu durează decât câteva minute, însă un specialist va putea dezinfecta mașina în deplină siguranță, fără să existe incidente.

Unul din cele mai pregnante mirosuri prezente în mașină și greu de înlăturat este mirosul de țigară. Fenolul, o substanță chimică invizibilă prezentă în fum, este responsabil de iritarea ochilor și a tractului respirator. Un tratament cu ozon va oxida complet orice gaz de fenol rămas, neutralizând efectiv mirosul. În acest caz, mirosul nu se va întoarce, deoarece moleculele au fost distruse, nu doar mascate sau filtrate.

Aparatura folosită în service la igienizarea vehiculului cu ozon este extrem de modernă, astfel încât serviciul de curățare și decontaminare durează foarte puțin, în doar câteva minte mașina va fi complet dezinfectată și fără urme de miros neplăcut.

Specialistul auto va aerisi suficient vehiculul înainte de a-l returna pentru ca tu să fii în deplină siguranță.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter