Ideale daca ramai fara carnet! Zece masini superbe, pe care le poti conduce fara permis auto!

Masini ce pot fi conduse fara permis

Masinile ce pot fi conduse fara permis sunt un adevarat trend in tarile vestice. La noi, insa, putini sunt cei care cunosc marcile la volanul carora pot sofa toti oamenii, incepand cu varsta de 16 ani.

Potrivit legislatiei in vigoare, singurul lucru necesar este un atestat obtinut de la o scoala de soferi autorizata. Aceste vehicule nu sunt destinate doar adolescentilor. Le poti conduce fara grija, in cazul in care permisul auto ti-a fost suspendat. Daca ai ramas fara carnet din cauza vitezei excesive trebuie sa te anuntam ca s-ar putea sa nu fii prea incantat sa conduci cu... maximum 45 de km/h.

Avand o capacitate cilindrica de pana la 500 de cm3, masinile din lista de mai jos nu sunt tocmai... masini, ci mopede, si nu trebuie inmatriculate! Tot ce trebuie sa faca un conducator auto e sa o inregistreze la consiliul local de unde apartine proprietarul.

Zece masini ce pot fi conduse fara permis. Imaginile pot fi vazute in galeria foto de mai sus, in ordinea prezentarii din articol.

Aixam Coupe. Este unul dintre cele mai populare branduri de pe piata masinilor ce pot fi conduse fara carnet. Modelul Coupe are un motor cu o capacitate cilindrica de 400 cmc care dezvolta 5,4 cai putere. Astfel, viteza maxima pe care o poate atinge este de 45km/h.
Varianta Coupe S costa 9.800 de euro, in timp ce versiunile Coupe Premium si Coupe GTI costa 11.800 de euro si, respectiv, 11.500 de euro.

Aixam Crossline. Din punctul de vedere al performatelor, nu exista diferente fata de modelul Coupe. Crossline beneficiaza de un portbagaj mai mare, de 1.100 de litri si, implicit, lungimea autovehiculului este un pic mai mare in comparatie cu modelul Coupe. Versiunea Pack a masinii are un pret de 9.900 de euro, in timp ce versiunea Luxe costa 11.600 de euro.

Bellier Jade Classic. Are un motor diesel cu o capacitate cilindrica de 523cm³, care dezvolta 5,4CP si poate atinge o viteza maxima de 45km/h. Consumul este foarte mic, de 3,2 litri la 100 de kilmetri, iar masina nu cantareste decat 390 de kilograme.
Cu numai doua locuri, Bellier Jade Classic costa aproximativ 10.000 de euro.

Bellier Jade Racing. Nu e chiar o masina de curse, dar aduce imbunatatiri sport fara de modelul prezentat anterior. Singurele lucruri modificate sunt scaunele sport, centurile de siguranta, rotile de culoare neagra, schimbatorul si pedalele sport, evacuare cromata dubla si stickere sport. Pretul masinii porneste de la 11.700 de euro.

Bellier Jade Urban. Cu dimensiuni exterioare compacte si un interior atragator, Bellier Jade Urban va indeplini toate cerintele unui tanar sofer care nu are inca un permis de conducere sau a unuia cu permisul suspendat. Masina este dotata cu un motor Yanmar diesel cu injectie, care are o capacitate cilindrica de 523 cmc si o putere maxima de 5,4 cai putere. Bellier Jade Urban costa doar 10.800 euro.

Chatenet CH26. Chatenet este considerat un brand de lux, iar acest lucru se reflecta si in pretul masinilor. Are un motor cu o capacitate cilindrica de 523cmc, care dezvolta 5,4CP, la fel ca autovehiculele prezentate anterior. De asemenea, viteza maxima pe care o poate atinge este tot de 45km/h, iar consumul este de 3 litri pentru fiecare 100 de kilometri.
Pretul masinii este un pic mai ridicat, de 13.025 euro, iar in cazul in care va doriti si pachetul sport, acesta va costa inca 910 euro.

Chatenet CH30. La fel de frumoasa si cu un motor un pic mai mare decat CH26, de 505 cmc pe injectie multipunct, cu transmisie automata si dispune de tractiune pe fata. Masina este dotata cu suspensii McPhearson si are amortizoare hidraulice cu dubla actiune si arcuri elicoidale. Pretul Chatenet CH30 este de 13.590 euro.

Grecav. Compania italiana nu este foarte cunoscuta la noi, in randul soferilor fara permis de conduce, in ciuda faptului ca are o istorie nu tocmai recenta. Infiintata in 1964, Grecav are in gama patru modele de masini cu preturi in jur de 13.000 de euro. Un motor diesel ce dezvolta 5,4 cai putere, transmisie automata, viteza maxima de 45 de km/h si un consum de 3 litri la suta de kilometri, fac din brandul italian unul important pe o piata concurentiala.

Ligier. Este un brand francez, cu motor diesel si transmisie automata, al carui pret variaza intre 10.000 si 13.000 de euro.

Microcar. Este tot un brand francez, infiintat in urma cu 37 de ani si, impreuna cu Ligier cu care a fuzionat in 2008, detine 40% din piata europeana de masini care pot fi conduse fara permis auto. Viteza maxima atinsa, consumul si greutatea nu difera mult fata de modelele deja prezentate. In ceea ce priveste pretul, acesta variaza intre 10.000 si 14.000, iar versiunea electrica a autovehicului costa 23.000 de euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter