Greva de amploare a taximetristilor. 2.000 de masini, parcate in fata Guvernului

Articol scris de Mihai C, in data de 13 Februarie 2019

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) reia protestele de strada, reclamand lipsa de reactie a Guvernului fata de cerintele transportatorilor autorizati care isi desfasoara activitatea legal. Dis de dimineata, sute de masini au parcat in fata Guvernului, in semn de protest.

Potrivit COTAR, in Capitala, protestul are loc intre orele 9:00-15:00, iar in fata Guvernului sunt asteptate sa ajunga aproape 2.000 de masini. Alte proteste similare au loc si in Arad, Timisoara, Iasi, Bacau, Brasov, Targu Mures, Zalau si Slatina.

Organizatorii spun ca, la Constanta, primarul a incheiat o intelegere cu transportatorii si urmeaza sa aiba o intalnire cu toti, la finalul acestei luni.

„Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decat sa se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care functioneaza in Romania, iar UBER ,Taxify, Bla Bla Car si Clever Go circula fara probleme, dau comenzi, incaseaza bani, sfidand legislatia pentru Transporturi si taximetrie, pe care noi o respectam”, a declarat Vasile stefanescu, presedintele COTAR.

Potrivit acestuia, daca nu se va rezolva problema semnalata de transportatorii autorizati de persoane, COTAR va mai organiza un miting de amploare, in perioada 27-28 februarie, avand intentia de a aduce in Capitala autocare, microbuze si taxiuri din intreaga tara.

Pentru buna desfasurare a protestului de miercuri, Brigada Rutiera a Capitalei a impus restrictii de trafic in mai multe zone.

Astfel, din Piata Victoriei, incepand cu ora 06.30, a fost restrictionat traficul rutier pe sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere.

La nevoie, se va restrictiona traficul si pe Str. Paris si breteaua care leaga Bd. Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei.

Brigada Rutiera anunta rute alternative: Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogarii – sos. Bucuresti-Ploiesti; - Bd. Ion Mihalache – Bd. Maresal Averescu – Bd. Marasti – Piata Montreal – sos. Bucuresti-Ploiesti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie...
de - 16 Februarie 2019
Guvernul Romaniei a aprobat Noul Cud Ruutier 2019, iar legea prevede cateva sanctiuni extrem de dure pentru soferii neatenti si indisciplinati in trafic. Noile modificari inca nu au intrat in...
de - 16 Februarie 2019
Noile modele Honda vin standard cu Honda Sensing. Acest cumul de sisteme poate fi considerat o aura de protectie japoneza, insa pentru a putea spune acest lucru trebuie sa analizam...
de - 14 Februarie 2019
Uniunea Europeana a aprobat alocarea a peste 517 milioane de euro pentru constructia magitralei M6 a metrului bucurestean, cea care va lega Gara de Nord de Aeroportul "Henri Coanda". „Locuitorii...
de - 14 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

3000.00 EUR - 18 Februarie 2019
5999.00 EUR - 18 Februarie 2019
3500.00 EUR - 18 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare