Greva de amploare a taximetristilor. 2.000 de masini, parcate in fata Guvernului

Greva de amploare a taximetristilor, in toata tara

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) reia protestele de strada, reclamand lipsa de reactie a Guvernului fata de cerintele transportatorilor autorizati care isi desfasoara activitatea legal. Dis de dimineata, sute de masini au parcat in fata Guvernului, in semn de protest.

Potrivit COTAR, in Capitala, protestul are loc intre orele 9:00-15:00, iar in fata Guvernului sunt asteptate sa ajunga aproape 2.000 de masini. Alte proteste similare au loc si in Arad, Timisoara, Iasi, Bacau, Brasov, Targu Mures, Zalau si Slatina.

Organizatorii spun ca, la Constanta, primarul a incheiat o intelegere cu transportatorii si urmeaza sa aiba o intalnire cu toti, la finalul acestei luni.

„Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decat sa se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care functioneaza in Romania, iar UBER ,Taxify, Bla Bla Car si Clever Go circula fara probleme, dau comenzi, incaseaza bani, sfidand legislatia pentru Transporturi si taximetrie, pe care noi o respectam”, a declarat Vasile stefanescu, presedintele COTAR.

Potrivit acestuia, daca nu se va rezolva problema semnalata de transportatorii autorizati de persoane, COTAR va mai organiza un miting de amploare, in perioada 27-28 februarie, avand intentia de a aduce in Capitala autocare, microbuze si taxiuri din intreaga tara.

Pentru buna desfasurare a protestului de miercuri, Brigada Rutiera a Capitalei a impus restrictii de trafic in mai multe zone.

Astfel, din Piata Victoriei, incepand cu ora 06.30, a fost restrictionat traficul rutier pe sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere.

La nevoie, se va restrictiona traficul si pe Str. Paris si breteaua care leaga Bd. Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei.

Brigada Rutiera anunta rute alternative: Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogarii – sos. Bucuresti-Ploiesti; - Bd. Ion Mihalache – Bd. Maresal Averescu – Bd. Marasti – Piata Montreal – sos. Bucuresti-Ploiesti.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter