Goodyear ne spune de ce si cand trebuie sa folosim anvelopele de iarna

Goodyear UltraGrip Performance

Goodyear este unul dintre cei mai mari producatori de anvelope din intreaga lume, iar asta o stim cu totii. Astazi nu vorbim neaparat despre anvelopele celor de la Goodyear, insa vorbim despre niste sfaturi pe care specialistii lor ni le dau cu privire la anvelopele de iarna. Iarna isi face deja simtita prezenta in anumite parti ale tarii noastre, asa ca ar trebui sa fim cu totii cat mai pregatiti in acest sens.

In aceste conditii, trebuie sa stim cateva lucruri despre anvelopele de iarna. Si, avand in vedere ca aceste lucruri ne sunt spuse acum de niste adevarati specialisti, ar fi indicat sa le luam in seama! Haideti sa vedem ce sfaturi au cei de la Goodyear pentru noi!

In primul si primul rand, cei de la Goodyear ne indeamna pe toti sa nu asteptam aparitia zapazii pentru a trece la anvelopele de iarna. Anvelopele de iarna pot fi montate inca de la inceputul lunii noiembrie, atunci cand temperaturi scad sun sapte grade.

De asemenea, putem sa circulam cu ele pana undeva pe la mijlocul lunii aprilie, atunci cand caldura reincepe sa isi faca aparitia. Si daca tot vorbim despre Goodyear, putem spune ca anvelopele Ultragrip Performance SUV Gen-1 sunt unele dintre cele mai bune anvelope la care puteti apela, acestea fiind verificate in mai multe teste.

Specialistii producatorului ne explica ca anvelopele de iarna sunt diferite fata de cele de vara prin prisma compusul diferit din care sunt construite. In cazul celor de iarna, compusul este unul moale, care sa asigure flexibilitate chiar si la temperaturi scazute. De asemenea, prin intermediul unui design special al benzii de rulare, anvelopele de iarna asigura o aderenta superioara pe drumurile inghetate sau pline de zapada.

Este bine sa stim si faptul ca anvelopele de iarna nu sunt obligatorii in toate statele membre ale comunitatii europene, drept pentru care este bine sa verificam atunci cand plecam la drum aceste aspecte. Insa, in state precum Norvegia, Finlanda, Rusia, Belarus, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia si Slovenia, anvelopele de iarna sunt obligatorii pe anumite perioade fixe din an.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale anvelopelor de iarna este acela al distantei de franare cu 50% mai scurta decat a anvelopelor de vara. De asemenea, manevrabilitatea este mult mai buna in cazul anvelopelor de iarna, soferul putand detine controlul in orice clipa. Totodata, niste anvelope de iarna vor oferi o stabilitate superioara atunci cand veti circula in conditii de iarna. Nu in ultimul rand, rezistenta acestor anvelope este mult mai mare!

Videoclipul zilei

Newsletter