Foliile auto montate pe geamuri reduc consumul de carburant! Iata cum!

Folii auto negre

Crezi ca aplicarea foliilor negre pe geamurile masinii este doar o chestiune de moft? Daca raspunsul tau este da, atunci iti spun ca te inseli amarnic. Soferii care aplica astfel de folii stiu ceva ce poate tie iti scapa - acest moft duce la reducerea consumului de carburant pe timp de vara.

Este si motivul pentru care cei care monteaza astfel de folii sunt luati cu asalt de soferi odata cu venirea caldurii. Daca vrei sa faci schimbi ceva la masina ta, atunci specialistii in domeniu te sfatuiesc sa intri pe site-ul Registrului Auto Roman si sa cauti acolo un service autorizat sa monteze folii. Nu de alta, dar sunt extrem de multi neaveniti care iti iau banii degeaba.

Mare atentie ce folie iti alegi. Piata de la noi este variata, insa nu tot ce se comercializeaza este si de calitate. Ar trebui sa fii foarte atent la protectia impotriva ultravioletelor, protectia termica si garantia oferita de producator. Cu cat protectia termica este mai ridicata, iar filtrul UV mai apropiat de 100% cu atat calitatea este mai buna, iar folia este garantata chiar si peste 10 ani.

Daca foliile nu sunt bune si crezi ca faci economie, atunci te vei bucura de aparitia bulelor de aer sau a unor decolorari care vor lasa o impresia proasta celor care iti vad masina.

Cand te decizi sa iti pui folie, gandeste-te ca te costa atat folia in sine, cat si manopera. Costurile pleaca de la vreo 400 de lei. Cei mai multi dintre soferi aleg sa isi monteze folie doar pe geamurile lateral-spate si pe luneta. Asta si pentru ca Uniunea Europeana a dat o directive prin care cere 70% transparenta la geamurile vehiculelor. Asa ca daca tu crezi ca iti poti pune folie pe toate geamurile, iti spun ca sigur, poti incerca asta, insa, pe langa ca te va costa destul de mult, s-ar putea sa te alegi si cu o amenda de la Politie.

Oricum te-ai decide, ai grija la protectia termica pe care o ofera. Daca alegi ceea ce trebuie, atunci pe timp de vara, cand pornesti aerul conditionat, te vei bucura de o scadere a consumului de combustibil. Unde mai pui ca si un filtru UV corespunzator, iti protejeaza interiorul masinii. Am mai vorbit despre asta si stii deja ca soarele nu e deloc prietenos cu habitaclul masinii pe care o conduci.

Exista si dezavantaje. Cel mai important consta in faptul ca folia scade vizibilitatea mai ales pe timp de noapte si atunci parcarile laterale sau cele in care spatiul de manevra este mic devin mai dificile. Asa ca pe luneta nu ar strica sa aplici o folie cu o transparenta mai mare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter