Eticheta noua UE pentru anvelope ! Cand intra in vigoare

Eticheta noua UE pentru anvelope ! Cand intra in vigoare

Etichetele de pe anvelope vor fi schimbate

Noua eticheta UE pentru anvelope va intra intra in vigoare din mai 2021 si are ca rol principal promovarea caracterului ecologic si cresterea sigurantei pe perioada iernii.

Noua eticheta UE pentru anvelope este utila in special pentru anvelopele de iarna pentru ca are informatii importante legate de aderenta pe zapada si gheata.

Scopul noii etichete pentru anvelope este de a indruma soferii catre anvelope cat mai eficiente din puncte de vedere al sigurantei, al consumului, precum si al zgomotului.  In prezent, nu se poate face o diferenta clara intre anvelopele de iarna proiectate pentru conditii diferite de drum. Noua eticheta propusa de UE va indica  consumul de energie, precum si caracteristicile, iar acest lucru va ajuta soferii in special la cumparaturile online.

Conform reglementarilor anterioare,  anvelopele trebuie sa contina un sticker care sa indice aderenta pe carosabil umed, zgomotul la rulare, dar si consumul de combustibil. In Europa Centrala, informatiile despre aderenta pe carosabil ud sunt esentiale pentru siguranta la volan, in timp ce in zonele nordice este extrem de important pentru aderenta pe gheata. Pana in prezent, nu au existat cerinte pentru etichete care sa indice aceste doua tipuri de aderenta.

Cum se va actualiza noua eticheta UE :

• Anvelopele pentru autoturisme si autoutilitare sunt dotate cu o eticheta UE care indica aderenta anvelopei pe carosabil ud, zgomotul la rulare si impactul asupra consumului de combustibil.

• Eticheta actualizata va cuprinde informatii cu privire la aderenta pe gheata si zapada.

• Noile etichete faciliteaza compararea modelelor de anvelope si vin in sprijinul cumparatorilor online.

• Noua reglementare nu se aplica anvelopelor cu tinte.

• Noile etichete vor fi disponibile incepand cu data de 1 mai 2021.

VIDEOCLIPUL ZILEI