Dezmembrari auto sau piese aftermarket? Cea mai buna alegere in functie de masina pe care o conduci

Piese auto aftermarket sau din dezmembrari auto? Aceasta este intrebarea care ii macina pe foarte multi romani atunci cand vine vorba de schimbarea unei piese auto pentru masina personala. Cum este mai bine sa procedam?

Dezmembrari auto sau piese aftermarket? Cea mai buna alegere in functie de masina pe care o conduci

Multi soferi se intreaba daca piesele de la dezmembrari sunt bune sau nu. Alta categorie de soferi se intreaba daca e bine sa cumpere piese aftermarket pentru masina lor?

Atunci cand vine vorba sa inlocuim piese auto la masina noastra, vrem sa coste cat mai putin si sa fie mai rezistenta decat cele pe care le inlocuim. Bineinteles, nu o sa fie cazul si de multe ori putem inlocui piesa cu una de o calitate mai proasta.

Asadar, ce e mai bine sa facem? Cumparam piese auto de la dezmembrari sau aftermarket?

Ce piese auto pot fi cumparate din dezmembrari si pe care le evitam?

Incepem cu piesele de la dezmembrari. Putem considera achizitionarea unor piese auto de la dezmembrari daca vorbim despre elemente de caroserie. Nu este nimic rau in a cumpara elemente exterioare, haion, portiere, guri de aerisire, embleme sau alte piese de genul, pe care le cumparam la jumatate de pret sau chiar mai putin.

Citeste si: Piese auto: originale (OEM), aftermarket sau second hand. Ce alegem?

Multe dintre acestea le putem gasi deja vopsite in culoarea masinii noastre la preturi foarte atragatoare. Daca vorbim despre un model german, spre exemplu, putem considera cumpararea unor piese de la dezmembrari pentru ca vom face o economie serioasa. Nu va lasati pacaliti de piesele foarte ieftine, deoarece veti risca sa aveti probleme. Daca diferenta nu este atat de mare, puteti face achizitia din magazinele de specialitate.

Bineinteles, este bine sa si evitam anumite piese de la dezmembrari. Vorbim de consumabile, pentru ca uzura si-a facut prezenta asupra acestora si daca le cumperi si instalezi pe masina ta, risti sa afectezi piesele deja montate care merg perfect.

A doua categorie de piese pe care trebuie sa le eviti face referire la elementele de siguranta. Vorbim despre directie, suspensie, frane sau airbag-uri. Nu va lasati pacaliti de garantiile oferite pentru aceste piese vandute, evitati-le si cumparati din magazinele de specialitate sau de la reprezentante.

Ce facem cand vine vorba de piese auto aftermarket, cumparam sau nu?

Atunci cand vorbim despre piese aftermarket versus piese provenite din dezmembrari, intervine costul. Piesele aftermarket sunt mai scumpe, dar nu de multe ori mai bune.

Piesele aftermarket sunt piese produse de firme cunoscute sau mai putin cunoscute, dar care nu se ridica niciodata la calitatea pieselor originale. Chiar daca vorbim despre branduri ca Bosch, Mann sau Brembo, intotdeauna va fi o diferenta atunci cand cumperi piese auto originale de la producatori ca Audi, BMW sau Mercedes-Benz.

Desigur ca este vorba si despre o licenta atunci cand acele piese sunt produse, adica un acord cu standardele companiilor din industria auto internationala.

Un alt avantaj este faptul ca vei gasi mai multe variante ale aceleiasi piese auto, pentru ca exista mai multi producatori care o fabrica. Piesele originala au un singur pret, cel impus de brand.

Multi soferi cumpara piese aftermarket pentru modele produse de Dacia, deoarece aceasta este una dintre cele mai populare marci de la noi din tara. In general, gasiti foarte multe variante de piese aftermarket produse pentru marcile de volum, asa ca de multe ori veti face economii serioase.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter