Decizie fara precedent la Rompetrol! Ce au hotarat sefii companiei dupa instaurarea starii de carantina in Romania

Instaurarea starii de carantina in Romania i-a facut pe sefii Rompetrol sa ia o decizie fara precedent si sa sprijine lupta impotriva COVID-19.

Rompetrol sprijina lupta cu coronavirusul

Romanii si-au dat mana pentru a iesi castigatori din lupta cu coronavirusul. Numeroase companii, dar si oameni obisnuiti au venit in sprijinul medicilor aflati in prima linie, cu aparatura si echipamente de protectie.

In acest context, Romepetrol a anuntat ca va dona carburant pentru transportul medical de urgenta. Totodata, compania va ajuta si la achizitionarea de echipamente, kituri de testare si materiale necesare pentru unitatile spitalicesti. 

Pentru realizarea acestor demersuri, Rompetrol va colabora cu mai multe asociatii si fundatii, conform comunicatului transmis de companie.

Rompetrol ajuta Romania in starea de urgenta

Impreuna cu Fundatia pentru SMURD, compania va achizitiona 2500 de teste de depistare a virusului COVID -19 pentru a sprijini Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara “Cantacuzino”, unde are loc activitatea de testare.

In plus, compania va sprijini comunitatile din zonele in care isi desfasoara activitatea, respectiv judetele Constanta si Prahova, acolo unde se gasesc cele doua rafinarii, Petromidia si Vega.

Citeste si: Cati bani poate sa faca intr-o singura luna un sef de statie la o benzinarie Rompetrol, aflata in sistem franciza

Rompetrol a anuntat ca va dota spitalele din aceste zone cu aparatura medicala si le va asigura medicilor o parte din echipamentele de care au nevoie pentru a se feri de infectia cu coronavirus. Totodata, compania va asigura si carburantul pentru transportul medical de urgenta, a anuntat Alexey Golovin, director departament juridic si afaceri corporative al KMG International.

In parteneriat cu Asociatia Daruieste Aripi, Serviciul de Ambulanta Constanta va beneficia de 37.000 de litri de carburant. Donatiile vor putea fi insa folosite si pentru achizitia de echipamente.

Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti va fi sprijinit pentru achizitionarea unei platforme de analize probe biologice prin tehnica Real Time PCR, pentru ca pacientii sa poata fi testati la nivel local, fara sa mai fie nevoie ca testele sa fie trimise la Institutul Matei Bals.

Rompetrol are peste 4000 de angajati si peste 450 de benzinarii la nivel national.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter