De unde iti poti cumpara rovinieta online pentru orice masina si orice perioada

Cei mai multi soferi aleg sa cumpere rovinieta online. Iata de unde poti cumpara vinieta pentru orice tip de masina, in siguranta, fara sa te temi ca vei fi tepuit.

De unde iti poti cumpara rovinieta online

Toti posesorii de autovehicule din Romania sunt obligati prin lege sa achite rovinieta in situatia in care utilizeaza drumurile nationale din afara oraselor; in cazul utilizatorilor straini aceasta responsabilitate ii revine conducatorului auto.

De unde cumperi rovinieta online in siguranta

Pe site-ul CNAIR puteti achita si verifica rovinieta sau tariful de trecere pod, insa trebuie sa va creti un cont. Odata ce aveti unul, lucrurile se vor simplica foarte mult. Aici veti gasi istoricul tuturor tranzactiilor, asadar va fi simplu sa verificati valabilitatea acesteia. 

Un alt site partener CNAIR este e-rovinieta. De aici puteti achizitiona vinieta pentru toate cateogoriile de autovehicule, in orice moment, iar plata se face cu cardul in siguranta. Trebuie sa stiti ca rovinietele sunt valabile doar pe teritoriul tarii noastre

Exista si site-uri false cnaircare comercializeaza astfel de produse, desi nu au dreptul, asadar fiti atenti de unde cumparati rovinieta online. Atunci cand cumparati o rovinieta online, este important ca aceasta sa fie inregistrata in baza de date a SIEGMUR (sistem informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei).

Toate punctele de distributie si portaluri web autorizate se regasesc pe site-ul oficial al CNAIR (http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie).

Citeste si: Cum sa platesti un pret mai mic la orice RCA. Artificiul merge de fiecare data si ai garantat un pret redus

Achizitionarea unei roviniete online are nenumarate beneficii: scutesti timp petrecut la cozi si primesti pe email toate datele de care ai nevoie. In plus, vei fi notificat din timp despre data expirarii.

 

Amenzi rovinieta 2020 

Soferii prinsi circuland fara rovinieta, risca amenzi usturatoare, in functie de autovehiculul pe care il conduc, astfel:

Autoturisme: 250 – 500 de lei;
Vehicule de transport marfa sub 3,5 tone: 750 – 1.250;
Vehicule de transport marfa 3,5 tone – 7,5 tone si vehicule de transport persoane cu 9 – 23 de locuri pe scaune (inclusiv soferul): 1.250 – 1.750;
Vehicule de transport marfa 7,5 tone – 12,00 tone si vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv soferul): 1.750 – 2.250;
Vehicule de transport marfa peste 12,01 tone, cu maximum trei axe inclusiv: 2.750 – 3.000;
Vehicule de transport marfa peste 12,01 tone, cu minim patru axe inclusiv: 3.000 – 4.500.

La ora actuala, in Romania avem aproape 100 de camere de verificare a rovinietei, iar cei care sunt prinsi ca nu si-au achizitionat aceasta taxa de drum vor fi obligati sa plateasca amenda conform legii in vigoare.

Citeste si: Camere rovinieta in Romania. Lista completa cu localitatile unde sunt amplasate camere pentru rovinieta in 2020

Termenul de prescriere a amenzilor pentru neplata rovinietelor a scazut de la sase la patru luni, conform unor modificari din 2018. Practic, avem 120 de zile de la momentul in care masina noastra a fost fotografiata de o camera pentru rovinieta sau de catre un agent de politie.

Amenzile pot fi platite la trezoreriile din judetul in care este inmatriculata masina sau in sectorul in care este inmatriculata masina in Bucuresti. O alta varianta este si site-ul ghiseul.ro pe internet.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter