De ce sunt reparatiile atat de scumpe la o reprezentanta, fata de un service auto particular

Stim cu totii ca reparatiile la o reprezentanta auto sunt extrem de scumpe, atunci cand le comparam cu cele ale unui service multibrand particular. De ce sunt preturile atat de mari? Iata ce trebuie sa stii despre service-ul la o reprezentanta auto.

De ce sunt reparatiile atat de scumpe la o reprezentanta, fata de un service auto particular

Nu este nici un secret ca atunci cand vrei sa iti repari masina la un service dintr-o reprezentanta auto, vei plati extrem de mult in comparatie cu aceleasi servicii oferite de un service multibrand particular. Iata ce trebuie sa stii despre preturile mari de la o reprezentanta auto.

De ce unii cumparatori sunt nevoiti sa mearga la reprezentanta?

Atunci cand alegem sa cumparam o masina noua dintr-o reprezentanta auto, vom fi oarecum obligati sa apelam la serviciile acestora pentru a nu pierde garantia. Acelasi lucru se aplica si la masinile second hand care sunt vandute cu garantie.

Citeste si: Ce salariu are, de fapt, un mecanic auto la o reprezentanța Audi, Mercedes-Benz sau BMW

Pentru a fi siguri ca nu pierd garantia si pentru a evita anumite daune, clientii prefera sa mearga la o reprezentanta auto sa isi faca reviziile sau sa faca diverse reparatii cauzate de gropile din oras. Calculele sunt destul de clare, pentru ca o dauna acoperita de garantia producatorului, ne poate salva de cheltuirea unor sume importante.

Partea proasta este ca nu multe dintre aceste reprezentante auto au si mecanici buni. Lipsa experientei isi spune cuvantul si nu sunt putine cazurile in care am vazut aceste lucruri. Mecanicii cu adevarat buni prefera sa isi deschida un service particular, unde ofera aceeasi calitate, dar pentru preturi reduse la jumatate.

De ce costa mult reparatia unei masini la o reprezentanta, fata de un service auto particular

In primul rand, trebuie sa intelegi ca o reprezentanta auto are anumite cheltuieli iar profitabilitatea trebuie sa fie reala, nu doar pe hartie. Un service auto dintr-o reprezentanta trebuie sa scoata profit pentru ca toti angajatii trebuie platiti. Nu se poate face acest lucru cu preturi mici, asa ca este de inteles ca anumite costuri sunt mai mari fata de un service auto particular.

Un al doilea motiv este ca reprezentantele auto sunt obligate sa foloseasca anumite piese de origine, iar un service auto particular iti poate da o alternativa mai ieftina. Nu spunem ca trebuie sa mergi la reprezentanta auto, insa daca vrei sa iti pastrezi garantia masinii vei fi nevoit sa faci acest lucru.

Training-ul pe care il fac mecanicii dintr-o reprezentanta este un motiv in plus sa apelezi la un service autorizat. Gandeste-te ca un mecanic dintr-o reprezentanta repara de multe ori aceeasi marca de masina. In schimb, un mecanic de la un service auto particular, o sa bajbaie atunci cand te duci cu o problema la masina.

O reprezentanta auto o sa aiba intotdeauna cea mai noua versiune de software atunci cand vine vorba de un tester care iti este montat pe masina. In schimb, service-urile particulare nu beneficiaza de aceeasi tehnologie. Tocmai de aceea, trebuie sa platesti mai mult la o reprezentanta auto. Toate lucrurile costa, licenta pentru software, training-ul mecanicilor etc.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter