De ce este bine sa-ti acoperi masina cu o prelata auto: 5 batai de cap pe care le eviti

Nu este o noutate ca o prelata poate salva vopseaua masinii si nu numai. O sa iti explicam de ce este bine sa iti acoperi masina cu o prelata auto si care sunt cele 5 batai de cap pe care poti sa le eviti.

De ce este bine sa-ti acoperi masina cu o prelata auto: 5 batai de cap pe care le eviti

Prelata auto este extrem de folositoare pentru cei ce nu au garaj si trebuie sa isi parcheze masinile pe strada. Iata de ce este bine sa-ti acoperi masina cu o prelata si care sunt cele 5 batai de cap pe care poti sa le eviti.

Care este cea mai buna protectie pentru masina ta?

Nu o sa negam faptul ca un garaj este cea mai buna protectie pe care o poti oferi unei masini. Un garaj iti protejeaza masina extrem de bine, iar principalul avantaj este atunci cand afara ploua, ninge sau este vant. Stim cu totii ca o creanga a unui copac poate sa se rupa in orice moment sau o ploaie cu gheata poate sa apara din senin. Ei bine, aceste lucruri pot fi evitate atunci cand iti tii masina intr-un garaj.

Citeste si: 4 motive pentru care ar trebui sa-ti parchezi intotdeauna masina la umbra

De asemenea, daca nu iti parchezi masina in fata blocului, poti scapa si de acele zgarieturi provocate de copiii care se joaca pe afara sau de acele indoituri pe care usile deschise ale altor masini ti le pot provoca.

Totodata, un garaj iti protejeaza masina de razele soarelui sau de temperaturile extreme. Caldura foarte mare poate deteriora interiorul masinii dar si vopseaua. La fel se intampla si cu temperaturile sub 0 grade.

Un aspect foarte important este ca garajul reduce riscul ca masina sa fie sparta sau vandalizata, dar iti poate reduce si costurile de asigurare pentru ca exteriorul masinii va fi impecabil.

Pentru ca garajul iti tine masina la o temperatura constanta, fluidele si uleiul sunt in conditii optime de functionare. In acest fel iti protejezi motorul, iar acesta se va incalzi mult mai repede.

5 motive pentru a folosi o prelata auto pentru masina ta

Daca nu ai posibilitatea de a iti parca masina intr-un garaj, atunci cea mai buna alegere este o prelata auto. In primul rand, o prelata iti va proteja masina de zgarieturi si posibile indoituri cauzate usile altor masini.

Cea mai mare protectie pe care o prelata auto o poate da masinii tale este legata de gainatul de pasari, seva copacilor si praful atotprezent. Stim cu totii problemele cauzate de toti acesti factori, asa ca o prelata auto este absolut necesara.

Protectia impotriva razelor ultraviolete este esentiala pentru masina ta, iar o prelata iti va oferi acest lucru. Vei observa ca prelata iti va proteja si bordul, iar acesta va rezista mult mai mult. Mai mult, si tapiteria masinii va fi protejata.

Recomandam sa cumperi o prelata auto care este rezistenta la apa, pentru ca in acest fel vei proteja masina de ploile acide. Aceste prelate sunt recomandate mai ales in zonele unde exista multa poluare.

Prelata poate opri chiar si hotii, pentru ca acestia vor avea mai mult de lucru atunci cand vor sa „acorde” atentie masinii tale, asa ca se vor orienta catre alte vehicule.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter