De ce e bine, de fapt, sa schimbam filtrul de aer al masinii pe perioada pandemiei de coronavirus

De ce e bine, de fapt, sa schimbam filtrul de aer al masinii pe perioada pandemiei de coronavirus

Filtrul de habitaclu sau de polen, cum mai este numit de soferi, este poate cea mai importanta componenta a masinii in vremea pandemiei de coronavirus (Covid-19). Acesta ne protejeaza si filtreaza aerul care intra in habitaclu, functionand ca o masca pentru sofer.

Cu toate ca nu multi soferi acorda foarte multa atentie filtrului de habitaclu sau de polen, acesta poate fi foarte important in vremea pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Asa cum masca de protectie ne protejeaza atunci cand iesim pe strada sau un locuri aglomerate, asa actioneaza si filtrul de habitaclu pentru interiorul masinii noastre.

Filtrul de carbon activ, protectie in vreme de coronavirus (Covid-19)

Cu toate ca exista si filtre simple, care au mai multe straturi din materiale precum hartia sau mase plastice, recomandam totusi un filtru mai bun pentru cei ce vor sa protejeze in interiorul masinii.

Citeste si: Cum putem curata motorul masinii la exterior? Afla ce NU trebuie sa facem!

Filtrul de carbon activ, poate fi o solutie pentru cei ce vor sa se asigure ca limiteaza intrarea bacteriilor in habitaclu. De ce? Pentru ca straturile acestui filtru detin carbon activ, iar agentii patogen si bacteriile au sanse mult mai mici de a ajunge in interiorul masinii.

Ce se intampla daca nu schimbam filtrul de aer/polen la timp?

In cazul in care soferii uita sa schimbe filtrul de aer/polen la timp, trebuie sa stiti ca acesta se imbacseste, aduna praf, insecte sau fire de par. Toate acestea reduc fluxul de aer oferit de sistemul de climatizare a masinii ceea ce inseamna ca pe timp de vara, racirea nu se va mai face corespunzator sau parbrizul se poate aburi pe timp de iarna.

Dupa cum bine stiti, pe timp de vara, sistemul de aer conditionat este solicitat la maximum, asa ca nu veti dori sa respirati un aer care trece printr-un filtru imbacsit de praf. Acest filtru poate preveni chiar si patrunderea resturilor de frunce, insecte sau chiar alte resturi din aer, in interiorul masinii dumneavoastra.

Mai mult, schimbarea filtrului de aer previne si mirosurile urate din masina. Poate ca de multe ori v-ati lovit de acestea, pentru ca un filtru vechi incepe sa miroasa urat in timp. Acel miros greu pe care il simti in masina cand pornesti ventilatorul sau aerul conditionat este din cauza filtrului de aer care nu a fost schimbat la timp. Bineinteles, nu uitati nici de bordul masinii, care si el trebuie curatat de praf!

Cat de des trebuie schimbat filtrul de aer?

Pentru ca nu vorbim despre un pret foarte mare pentru aceasta piesa, recomandam schimbarea filtrului de aer mai ales in cazul in care masina este condusa intr-un oras aglomerat sau poluat, precum Bucuresti.

Daca vrem sa fim siguri ca ne protejam pe timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19), putem schimba filtrul de aer pentru habitaclu la cel mult 3000 de kilometri rulati.

VIDEOCLIPUL ZILEI