Cum trebuie sa speli, de fapt, motorul? 5 greseli care ar putea sa-ti cauzeze pagube de sute de euro

Intrebarea vesnica printre soferi este legata de spalarea motorului. Este bine sau nu sa il speli? Iata ce trebuie sa stii si care sunt greselile care ar putea sa ti cauzeze pagube de sute de euro.

Cum trebuie sa speli, de fapt, motorul? 5 greseli care ar putea sa-ti cauzeze pagube de sute de euro

Intotdeauna exista o adevarata cearta inter soferi atunci cand vine vorba de spalarea motorului. Unii sustin ca se poate face fara nicio problema, altii ca nu este recomandat absolut deloc.

Cum este de fapt? Cum trebuie sa iti speli motorul si care sunt greselile care ar putea sa iti cauzeze pagube de sute de euro. Iata ce trebuie sa stii.

Putem sau nu sa spalam motorul masinii?

Raspunsul este destul de simplu: da, se poate spala motorul! Totusi, trebuie sa fim foarte atenti, deoarece pot aparea probleme. Face parte din intretinerea masinii!

Citeste si: 23 de sfaturi despre cum sa ai grija de masina ta!

Primul lucru si cel mai important este sa nu folosim un turbojet atunci cand spalam motorul masinii. Ideea este simpla, pentru ca apa sub presiune poate intra la alternator, la electromotor sau la calculatorul masinii.

Mai mult, motorul nu se spala atunci cand este fierbine. Este recomandat sa asteptam pana ce acesta se raceste si pe urma putem incepe operatiunea de curatare. Diferentele mari de temperatura pot aduce cu ele si eventuale defectiuni, iar dilatatia termica este foarte periculoasa pentru sanatatea motorului tau.

Cu ce spalam motorul unei masini?

Este foarte important ca atunci cand spalam motorul masinii sa folosim solventi profesionali, alcool sau solvent tehnic. Cel mai usor este sa folositi un pulverizator, pentru a fi siguri ca puteti accesa si spatiile mai inguste. Va va fi mai usor daca demontati anumite componente cum ar fi borna bateriei sau chiar bateria.

Cablurile care sunt expuse trebuie si ele acoperite. Nu uitati ca daca motorul este waterproof, asta nu inseamna ca si cablurile sunt. Sfaturile mecanicilor sunt sa invelim componentele electrice cu o punga sau un alt material plastic, pentru a fi siguri ca nu stricam nimic.

Pentru a evita murdarirea motorului puteti monta un scut, sub masina. Soferii care folosesc drumuri fara asfalt sau cu mult praf vor spala degeaba compartimentul motor al masinii, pentru ca acesta se va prafui la loc intr-un timp foarte scurt. Bineinteles, aceasta metoda este recomandata pentru cei ce nu au un scut la masina.

Foarte indicat ar fi sa spalati motorul doar in sezonul cald, iar daca mai aveti la indemana un compresor puternic ar fi bine sa il folositi pentru a usca foarte bine componentele pe care tocmai le-ati spalat.

Exista avantaje ale spalatului, pentru ca asa puteti constata daca anumite garnituri, semeringuri sau rulmenti nu mai sunt la capacitatea normala si sa le inlocuiti. Pentru a evita anumite probleme, nu spalati motorul foarte des, pentru ca va puteti trezi cu destul de multe parti ruginite in zona respectiva.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter