Cum trebuie sa circuli pe timp de ceata. Cinci reguli ce iti pot salva viata

Articol scris de Ilinca M., in data de 9 Ianuarie 2019

Cum trebuie sa circuri pe timp de ceata. Vremea capricioasa ce a pus stapanire pe tara noastra provoaca  tot mai multe accidente. Nerespectarea regulilor speciale de circulatie pe timp de ceata, duce de multe ori la  accidente grave. Cinci reguli ce iti pot salva viata.

Politistii recomanda conducatorilor auto sa  adapteze maniera de a conduce la conditiile meteo. Ceata exercita o influenta mult mai mare decat se crede asupra conducerii in siguranta  a  autovehiculului.

Cinci reguli de conducere pe timp de ceata

1. Aprinderea luminilor de ceata din spatele masinii. Luminile de ceata sunt puternice, de culoare rosie, ele sunt menite sa iti ofere vizibilitate. Daca  autovehiculul este dotat si cu proiectoare speciale pentru ceata, este foarte bine sa le folositi si pe acelea.

2. Niciodata  sa nu folositi pe ceata faza de drum(faza lunga). Folosirea fazei lungi pe timp de ceata face doar sa  inrautateasca  situatia, deoarece lumina se reflecta  in ceata  si se formeaza un zid de lumina. Daca masina nu este proiectata cu reflectoare de lumina, incercati sa directionati farurile cat mai jos.

3. Sistemul de iluminare trebuie sa  aiba  toate becurile in stare de functionare, iar masina  sa fie echipata cu faruri de ceata cu halogen (punerea in functiune la o vizibilitate de sub 50 de metri). Acestea  sunt de regula montate cat mai jos posibil, pentru a realiza o iluminare suficienta  a drumului. In cazul in care sticla farurilor este murdara, eficienta proiectoarelor scade cu 30%.

4. Circulati cu prudenta  si viteza redusa. Majoritatea  accidentelor, pe timp de ceata, sunt cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile meteo. Viteza nu trebuie sa fie mai mare de 30 de km/h in localitate si 50 de km/h in afara localitatilor.

5. Pe timp de ceata, oprirea  si stationarea  autovehiculelor pe carosabil este interzisa. In caz de urgenta, este permisa oprirea pe acostament, insa  se vor folosi, pentru semnalizare, luminile de pozitie, triunghiurile reflectorizante sau luminile de avarie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Vacanta de vara este tot mai aproape, in ciuda faptului ca vremea nu o arata suntem la un pas de luna iunie, iar acest lucru presupune noi pregatiri pentru soferii...
de - 21 Mai 2019
Uleiul de transmisie este unul dintre cele mai importante lucruri din mecanismul unei masini, dar foarte putini stiu cand trebuie inlocuit. In cazul masinilor cu transmisie automata, producatorii recomanda schimbarea...
de - 21 Mai 2019
BMW-ul este o marca premium pe care foarte multi tineri si-o doresc inca dinainte de a avea un permis de conducere. Masinile bavareze au un stil aparte, dar foarte putini...
de - 21 Mai 2019
Masinile second-hand sunt la mare cerere in toata lumea, iar tot mai multi se gandesc sa fure astfel de masini folosite si sa le vanda mai departe in alte tari....
de - 21 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

30900.00 EUR - 21 Mai 2019
5499.00 EUR - 21 Mai 2019
15890.00 EUR - 21 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare