Cum stiu daca anvelopele mele trebuie sa fie echilibrate?

Cum stiu daca anvelopele mele trebuie sa fie echilibrate?

Cum iti dai seama ca anvelopele tale au nevoie sa fie echilibrate? Iata ce trebuie sa stii, unde se face aceasta operatiune si cum se face echilibrarea rotilor.

Prin a echilibra roțile se înțelege reglarea acestora până ajung la nivelul optim astfel încât să aveți parte de o conducere fără probleme. Prin echilibrare ne asigurăm că greutatea este distribuită uniform pe întreaga circumerință a anvelopei.

Simptomele obișnuite ale anvelopelor care au nevoie de o echilibrare sunt uzura inegală și mai rapidă a benzii de rulare, consum mai mare de combustibil și vibrații în volan, podea sau în scaun.

Când toate roțile sunt echilibrate corect, anvelopele vor rula fără probleme. O echilibrare corespunzătoare va ajuta anvelopele să se uzeze uniform și să reziste mai mult timp. Echilibrarea anvelopelor contribuie de asemenea, la confortul pe care il resimțiți în timpul mersului. Un dezechilibru între anvelope provoacă vibrații în volan și trepidații la viteze mari. Ceea ce crează un disconfort pentru toti cei prezenți în mașină.  

Anvelopele dezechilibrate sunt ușor de corectat, dar trebuie echilibrate la un service specializat de anvelope. Echilibrarea presupune asezarea rotii pe un echilibrator, care centreaza roata si o invarte pentru a stabili unde ar trebui sa mearga greutatile.

Pentru o echilibrare perfectă se adaugă necesarul de plumbi.

Cand trebuie sa faceti echilibrarea rotilor?

Cum stiu daca anvelopele mele trebuie sa fie echilibrate?

La fiecare set nou de anvelope cumpărat trebuie să faceți o echilibare înainte de a merge cu mașina pentru a nu întâmpina dificultăți pe drum. De asemenea, la fiecare schimb de sezon trebuie să vă echilibrați roțile pentru ca mașina să ruleze în condiții perfecte.

Cauza principală a dezechilibrului roților este folosirea zilnică a anvelopelor în toate condițiile meteorologice. Defectele obișnuite de fabricație sunt, de asemenea, o cauză: anvelopele și roțile nu au o distribuție exactă a greutății. În unele locuri vor fi puțin mai grele ceea ce creeaza dezechilibre și implicit disconfort la condus.

Echilibrarea roților trebuie făcută numai de profesioniști cu echipament de specialitate și personal profesionist.

Având anvelopele echilibrate perfect veți avea parte de confort, siguranta și economie la combustibil.

VIDEOCLIPUL ZILEI