Cum se segmenteaza un motor? Care sunt pasii si cat costa mana de lucru

Segmentarea motorului este o operatiune destul de complexa, asa ca nu ar fi rau sa stii mai multe despre acest procedeu. Iata cum se segmenteaza un motor, care sunt pasii si cat costa mana de lucru.

Cum se segmenteaza un motor? Care sunt pasii si cat costa mana de lucru

Segmentarea motorului trebuie facuta doar de profesionisti, pentru ca necesita pricepere si cunostinte serioase de mecanica. Iata cum se segmenteaza un motor si cat costa mana de lucru, dar si care sunt pasii pentru acest procedeu.

Ce inseamna segmentarea motorului si in ce consta?

Segmentarea motorului este procesul in care motorul este dezasamblat, inspectat, dar si curatat si reparat daca este cazul. Bineinteles, segmentarea motorului este luata in calcul cand motorul poate avea probleme serioase si reprezinta o alternativa mai ieftina la inlocuirea acestuia.

Citeste si: Care sunt diferentele intre un motor in ”linie” si unul in ”V”. Care sunt avantajele si dezavantajele

Mai mult, segmentarea motorului poate prelungi si viata acestuia, dar inseamna si evitarea anumitor defectiuni. Totusi, trebuie mentionat faptul ca de multe ori dupa segmentarea motorului, apar probleme cu calculatorul de bord, deoarece apar probleme de conectare si comunicare. Este recomandata si o resoftare sau o inlocuire a calculatorului de bord.

Dupa cum spuneam, segmentarea motorului este luata in considerare atunci cand apar probleme la motor. Pentru a evita anumite probleme legate de inlocuirea motorului, recomandam segmentarea motorului original al masinii.

Segmentarea motorului este o operatiune complexa si consta in demontarea motorului de pe masina si dezasamblarea acestuia. Dupa ce toate componentele motorului sunt demontate, acestea sunt inlocuite sau reconditionate, depinde de starea acestora. Trebuie sa stiti ca garniturile, lubrifiantii si garniturile de chiulasa care vor fi inlocuite trebuie sa indeplineasca standardele OEM.

In cele mai multe cazuri cand este facuta segmentarea motorului, se inlocuiesc garniturile, rulmentii, cureaua sau lantul de distributie, arcul de supapa sau pompa de ulei. In caz ca este nevoie, se inlocuiesc si componente mai mari cum ar fi arborele cotit, arborele cu came sau pistoanele.

Cand se face segmentarea si cat costa?

Segmentarea motorului se face atunci cand exista semne de uzura la rulmenti. Toate acestea se pot datora pentru ca vehiculul nu este bine ingrijit si soferii circula cu nivelul scazut al uleiului.

Inele pistoanelor sunt si ele o cauza pentru care ati putea face segmentarea motorului. Pentru cei ce nu stiu, inelele au rolul de a sigila cilindrii atunci cand combustibilul arde in motor. Ei bine, daca inelele se uzeaza, arderea nu se face in mod corespunzator.

Daca inelele pistoanelor se uzeaza, uleiul din carcasa arborelui cotit se poate scurge pe langa garniturile uzate, iar amestecul de ulei din cilindru va fi ars si el. Acesta este si motivul pentru care vedeti o cantitate de fum mare evacuata pe teava de esapament.

Segmentarea se poate face si cand exista un consum mare de ulei, fum alb eliminat pe teava de esapament, sau bucati mici de metal ce se regasesc in uleiul de motor.

Pentru ca este o operatiune destul de complexa, segmentarea motorului poate costa pana la 1.500 de lei, iar reparatia mai poate costa inca 1.500 de lei, depinde de defectiunile gasite la motor. Nu uitati ca se mai adauga si piesele de schimb, iar segmentii auto pot costa in jur de 400 de lei, iar o garnitura de chiulasa pana la 250 de lei.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter