Cum se comporta o masina care are unul dintre injectoare defecte

Cum se comporta o masina care are unul dintre injectoare defecte

Este inevitabil ca injectoarele masinii sa se defecteze pe masura ce trece timpul, asa ca orice sofer ar trebui sa stie mai multe despre acest lucru. Iata cum se comporta un automobil care are unul dintre injectoare defecte.

Probabil de multe ori ti s-a intamplat ca unul dintre injectoarele masinii sau chiar mai multe sa se defecteze. Ei bine, tocmai din aceasta cauza ar trebui sa stii cum se comporta o masina care are unul dintre injectoare defecte.

Ce se poate strica la un injector?

Dupa cum bine stiti, injectoarele se folosesc pentru motoarele pe benzina, dar si pe cele care functioneaza pe motorina, asa ca nicio masina nu va fi ocolita de aceste probleme. Pentru cei ce inca nu stiu, un injector are rolul de a pulveriza combustibil in cilindru.

Citeste si: Injectoarele de tip pompe-duse sau common-rail? Care credeti ca este cel mai bun?

Primul lucru care se poate defecta la un injector este arcul, care isi pierde din elasticitate, iar asta inseamna ca presiunea la care se vor deschide injectoarele este mult mai mica. Drept urmare, in camera de ardere o sa intre o cantitate mai mica de combustibil, iar acest lucru va afecta si performantele motorului.

Calamina rezultata din arderea combustibilului se depune pe orificiile injectoarelor, iar asta inseamna ca se va injecta o cantitate mica de combustibil, dar si ca directionarea jetului de combustibil nu va mai fi corecta.

Cum se comporta o masina care are un injector defect?

Ei bine, in cazul in care unul dintre injectoarele masinii este defect, atunci va scadea si puterea motorului. Veti simti acest lucru cand o sa accelerati si veti observa ca masina nu mai raspunde atat de bine atunci cand apasam pedala de acceleratie.

Totodata, fiti atenti si la fumul evacuat de automobilul vostru. Daca este un fum negru, atunci procesul de ardere este dereglat sau incomplet, asa ca ar fi bine sa mergeti la un service auto specializat pentru a verifica injectoarele masinii.

Atuni cand masina este pornita si sta pe loc, veti observa si ca turatiile motorului oscileaza, chiar daca este la ralanti. Un injector defect poate cauza acest lucru. Fiti atenti si la consumul de combustibil, pentru ca acesta creste atunci cand injectoarele sunt defecte.

Si daca tot am mentionat un service auto specializat, o sa va mai spunem ca nu ar trebui sa mai circulati cu masina daca un injector este defect. Faceti o vizita la service si inlocuiti injectoarele defecte. Nu recomandam repararea acestora, asa ca ar fi bine sa le inlocuiesti cu unele noi.

Bineinteles, poti sa si previi defectarea injectoarelor, daca o sa cumperi solutii speciale pentru curatarea acestora. Nu costa foarte mult si se pun in rezervorul de combustibil.

VIDEOCLIPUL ZILEI