Ce faci daca ti s-a rupt cheia in contact sau in incuietoarea usii?

Broken Car Key

O cheie rupta in contactul masinii nu inseamna doar cheie mai putin, ci si accesul interzis la folosirea vehiculului. Cel putin, pana la rezolvarea problemei.

In momentul in care o cheie se rupe in incuietoare, varful de metal ramane in interior. Daca era incuiat, asa va ramane pana la rezolvarea problemei. Iata cateva sfaturi despre cum poti scapa dintr-o situatie de felul acesta:

1. Scapa de capul cheii. Daca aceasta nu este total rupta, forteaz-o pana la desprindere. Nu-ti mai foloseste la nimic, asa ca il poti arunca.

2. Pregateste restul cheii pentru indepartare. In cazul in care aceasta se afla in alte pozitii, folosindu-te de unghii sau de un cleste, readu-o in pozitia potrivita pentru indepartare.

3. Curata zona de orice fel de reziduuri. Folosindu-te de o perie, curata zona de orice fel de urme de materiale.

4. Lubrifiaza incuietoarea. Pentru aceasta operatiune, vei avea nevoie de un spray cu lichid sau pudra de gresare. Foloseste cat poti de mult si incearca sa acoperi zona din diverse unghiuri.

5. Pregateste instrumentele de indepartare (speraclu). Si acestea pot fi cumparate din magazinele de specialitate. Daca nu ai, incearca sa incropesti ceva din ce ai prin casa. Unul dintre ele, cel care intra in orificiu, trebuie sa fie subtire, drept, lung si sa aiba pe el cel putin un carlig. Acesta trebuie sa agate dintii cheii si sa fie orientat spre interior. Al doilea instrument, la fel de important, ar trebui sa poata agata resturile cheii de la exterior (un fel de penseta sau clestisor).

6. Introdu speraclul. Misca-te usor si incearca sa manevrezi carligul (sau carligele) in asa fel incat sa nu agati dintii cheii.

7. Foloseste speraclul. Intoarce-l cu carligul (sau carligele) spre cheie, incercand, de aceasta data, sa-i agati dintii. Trage incet de el, miscandu-l in permanenta.

8. Scoate speraclul. Nu te grabi, miscarea trebuie sa fie una lina. Daca resturile cheii nu ies odata cu acesta, repeta intreaga operatiune.

9. Scoate restul de cheie. Cand aceasta a iesit indeajuns pentru a permite eliminarea sa, cu ajutorul unei pensete sau a unui clestisor, trage-o afara din contact (sau incuietoare). Fii foarte atent ce faci cu ea, inca se mai poate face o copie (pune-o la pastrare in siguranta).

Atentie! In momentul in care ai prins restul de cheie, trage de ea cat mai drept posibil. Orice presiune laterala o va impiedica sa iasa sau, mai rau, o va rupe din nou.

Daca toata aceasta operatiune ti se pare complicata, daca nu ai astfel de veleitati sau vrei rezultate urgente, apeleaza la un specialist.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter