Cum scapi de stres la volan! Iata 6 pasi simpli!

Angry Driver

Soferii agresivi, indisciplinatii din trafic, stilul agresiv de a sofa si recitalul de claxoane de la orele de varf sunt factori stresori la volan. Daca te enervezi si tu nu iti faci deloc bine. Ba din contra, ai putea face o manevra gresita din cauza stresului. Uite cum poti scapa de stres la volan!

1. Planuieste-ti cu grija calatoria. Asta inseamna sa aloci suficient timp astfel incat sa poti evita ambuteiajele sau aglomeratia prin folosirea rutelor ocolitoare. Te scuteste de multi nervi!

2. Fii informat si atent! Intereseaza-te care sunt conditiile meteo, cum se circula si daca sunt reparatii pe drum. In felul acesta nu vei fi pus in fata faptului implinit si nu te vei enerva. Fii cat se poate de atent la drum si la indicatiile agentilor rutieri care dirijeaza traficul! Respecta cu strictete regulile de circulatie si nu face manevre imprudente.

3. Sistemul de navigatie! Te poate ajuta sa nu ratacesti drumul si deci sa nu te enervezi!

4. Asculta muzica! Daca simti ca asta te linisteste, asculta muzica in timp ce sofezi! Insa ai grija la volum! Daca muzica este data tare atunci efectul va fi opus - adica te va stresa!

5. Mentine-ti calmul! Chiar daca toti ceilalti lasa impresia ca au luat-o razna, fa tot posibilul sa ramai calm. Nu te ajuta cu nimic sa te enervezi si sa faci gesture necugetate! Evita pe cat posibil conflictele!

6. Atentie la pasageri! Cineva care sa te tina de vorba si sa te ajute sa treci peste perioadele de nervozitate e un aliat perfect. Daca ai in masina cativa copii care incep sa planga sau sa tipe din varii motive… atunci asta nu e decat un factor stressor in plus. Asigura-te ca e cineva care sa ii tina ocupati si linistiti cumva! Dar nu te intoarce tu sa ii linistesti! Un moment de neatentie te poate costa. Mai bine tragi pe dreapta si vezi ce se intampla. Asigura-te ca si tu si cei mici aveti ce rontai in masina dar si ceva apa. Cat sa va ajunga pana la prima oprire.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DEFECTIUNI ASCUNSE ALE UNEI MASINI SECOND HAND
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter