Ai uitat de rovinieta si ai luat amenda? Uite cum poti scapa de ea!

Rovinieta

Ai inceput anul cu stangul si ai plecat la drum fara rovinieta? Ghinionul s-a tinut scai de tine si ai fost amendat? Iti spun ca, daca vrei neaparat, poti fenta sistemul si poti scapa de amenda. S-a creat un precedent in acest sens. Uite despre ce este vorba!

O femeie din Iasi a reusit sa scape de amenda de 250 de lei pentru ca a stiut sa speculeze o lacuna din procesul verbal. NU este singurul sofer care contesta modul in care Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere - Ex CNADNR - semneaza hartiile de contraventie inainte de a le trimite prin posta.

Ei bine, fii atent daca in dreptul rubricii aferente iscaliturii agentului care trimite procesul verbal se afla un X. In cazul in care raspunsul este DA, ei bine, am vesti bune pentru tine! Poti merge in justitie cu acest document si sa il contesti. Si asta pentru X nu poate tine loc de semnatura si ofera deplina nulitate documentului.

Este ceea ce a facut o femeie din Iasi. Soferita a sustinut in fata judecatorilor ca in lipsa unei semnaturi documentul nu poate apartine unei persoane, unui individ si, prin urmare, este nul. Argumentul a fost extreme de puternic in ochii magistratilor care i-au dat dreptate femeii si au anulat amenda.

Mai mult, judecatorii au motivat decizia prin faptul ca, in Dictionarul Explicativ al limbii romane, semnatura inseamna numele cuiva scris de mana, de obicei intr-un stil cat mai greu de imitat de o alta persoana si care se regaseste in partea inferioara a unui text sau document cu scopul de a dovedi ca scrierea ii apartine sau ca este in acord deplin cu ea.

Cum agentul care a intocmit procesul verbal a folosit un simbol grafic care nu poate fi considerat semnatura fiind mult prea simplu, documentul se anuleaza. Asta si pentru ca nu i se poate atribui nicio semnificatie sau identitate proprie. A contat si argumentul avocatului femeii care le-a reamintit magistratilor ca in urma cu doi ani, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca toate procesele verbale ale CNAIR TREBUIE SEMNATE de catre agentii constatatorii care le emit si le trimit mai apoi soferilor sanctionati.

Asa ca… magistratii nu prea au avut de ales si au fost nevoiti sa ii dea dreptate femeii. Daca si tu ai fost proaspat sanctionat de CNAIR… uita-te cu atentie in rubrica destinata semnaturii. Sunt sanse mari sa ramai cu banii in buzunar! Nu de alta, dar vei avea nevoie de ei sa iti cumperi totusi o rovinieta!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter