Cum sa-ti speli masina corect la un self service, fara sa provoci daune lacului si culorii

Spalatoriile self service au devenit extrem de populare la noi in tara, insa nu multi soferi stiu cum sa spele in mod corect o masina. Iata cum sa iti speli corect masina la un self service, fara sa provoci daune lacului si culorii. Ce trebuie stii!

Cum sa-ti speli masina corect la un self service, fara sa provoci daune lacului si culorii

Pentru ca spalatoriile self service devin din ce in ce mai populare la noi in tara, ne-am gandit ca nu ar fi rau sa va spunem cum trebuie sa spalati corect masina. Urmeaza acesti pasi pentru a nu provoca daune lacului si culorii.

Cat te costa sa iti faci si tu o spalatorie self service?

O spalatorie self service se face in sistem de franciza, iar daca esti si tu interesat sa iti faci una, Jet Point este una dintre cele mai cunoscute companii. Avantajul este ca vei primi si consultanta, pentru ca acestia iti pun la dispozitie planse de executie, proiecte tehnice, avize si autorizatii.

Citeste si: Cum trebuie sa speli, de fapt, motorul? 5 greseli care ar putea sa-ti cauzeze pagube de sute de euro

Costurile pentru o boxa de spalatorie poti ajunge pana la 17.000 de euro, insa amortizarea investitiei se face in maximum 24-30 de luni. Pentru a deveni profitabila, o locatie trebuie sa aiba in jur de 5 boxe si minim 150 de spalari pe zi.

Nu uita ca si locatia este extrem de importanta, iar ideal este sa gasesti un spatiu in apropierea unui centru comercial sau parc industrial. Si cartierele rezidentiale sunt zone extrem de bune, iar daca poti sa inchiriezi sau sa cumperi un teren in apropierea acestora, succesul este garantat!

Cum sa speli in mod corect o masina la un self service?

In primul rand, trebuie sa stii ca pentru o spalare vei plati in jur de 10-15 lei, adica mai putin decat la o spalatorie unde doar bagi masina si o iei curata, fara sa te atingi de ea. Dar, daca luam in considerare si bacsisul pe care trebuie sa il lasi, o spalare la un self service devine si mai ieftina.

Dupa ce ai luat fisele pentru a spala masina, este necesar sa faci o prespalare, pentru ca acest proces te va ajuta sa indepartezi nisipul, dar si noroiul lipit pe masina. Este necesar sa facem acest lucru, pentru ca urmatorul pas este sa aplicam spuma, iar aceasta trebuie sa actioneze foarte bine.

Dupa cum am zis, urmatorul pas este sa dam cu spuma activa pe toata masina. Dupa 1-2 minute, poti incepe sa clatesti masina si sa dai toata spuma la o parte. Evita s-o lasi sa actioneze prea mult pentru ca nu vrei sa afectezi lacul sau culoarea masinii.

Dupa ce ai dat spuma la o parte, este momentul sa aplici ceara pe masina, asta daca vrei si acest lucru. Dupa ce ai aplicat ceara pe masina, este important sa o clatesti cu apa osmozata, pentru a evita aparitia petelor pe masina.

Ultimul pas ramane stergerea masinii, pentru a evita urmele acelea deranjante, care se vad mai ales pe culorile inchise. Acestia au fost toti pasii! Acum ca stii totul, fugi la spalatorie pentru a iti curata masina! Afla si ce trebuie sa faci si ce nu atunci cand speli masina!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter