Cum sa reduci riscul de accidente in primele luni de sofat? Iata cateva sfaturi extrem de utile

Articol scris de Ilinca M., in data de 28 Decembrie 2018

Riscurile pe care un sofer incepator si le asuma  sunt mai mari decat cele pe care si le asuma  soferii cu experienta, pentru ca nu sunt dezvoltate foarte bine reflexele si nu exista o rutina care sa faca  soferul sa  se simta  stapan pe situatie.

Legislatia este importanta inainte dar si dupa examen

Cei mai multi soferi rezolva chestionare auto si invata codul rutier inainte de examen. Odata ce se vad cu permisul de condus luat, legislatia  ajunge prafuita  intr-o biblioteca  sau ajunge sa fie istorie in browserul web. Pentru o siguranta cat mai mare, legislatia  trebuie sa fie cunoscuta  in detaliu ori de cate ori se iese pe drumurile publice. Practic, orice sofer trebuie sa cunoasca extrem de bine partea  teoretica ce reglementeaza circulatia.

Din acest motiv, este bine sa rezolvi ocazional chestionare drpciv si sa  se urmareasca frecvent noutatile aparute in acest sens.

Primele drumuri trebuie sa fie efectuate alaturi de o persoana cu experienta


Oricarui incepator ii va fi mult mai confortabil sa conduca  singur. Acest lucru este si mai riscant, insa. Daca pe scaunul din dreapta  se afla o persoana cu experienta, atentia la detalii va fi mult mai mare iar riscul de a face greseli va  scadea  si el.

Persoana din dreapta  trebuie sa fie cat mai calma si sa poata oferi explicatii cat mai concrete.


Cei care nu se simt stapani pe volan, trebuie sa faca ceva  in sensul asta. Experienta este mama  invataturii si aceasta  se poate obtine fie prin greseli, fie prin ore suplimentare de condus cu un instructor licentiat. In felul acesta, se pot cimenta foarte bine obiceiuri corecte.

Semnele de incepator sunt foarte importante


In primul an de condus, semnele de incepator trebuie sa fie amplasate in mod vizibil pe luneta masinii si pe parbriz. Acestea nu sunt motiv de rusine, ci doar o atentionare pentru ceilalti participanti la trafic ca trebuie sa fie mai prudenti.

Ritualul de dinainte de pornirea motorului poate sa salveze vieti


Orice sofer trebuie sa  aiba un ritual inainte de a porni motorul pentru a pleca la drum. Centura de siguranta, aranjarea  scaunului si a oglinzilor, aranjarea volanului si orice este necesar pentru un condus cat mai confortabil si sigur, toate trebuie sa fie facute cu mare grija.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Vacanta de vara este tot mai aproape, in ciuda faptului ca vremea nu o arata suntem la un pas de luna iunie, iar acest lucru presupune noi pregatiri pentru soferii...
de - 21 Mai 2019
Uleiul de transmisie este unul dintre cele mai importante lucruri din mecanismul unei masini, dar foarte putini stiu cand trebuie inlocuit. In cazul masinilor cu transmisie automata, producatorii recomanda schimbarea...
de - 21 Mai 2019
BMW-ul este o marca premium pe care foarte multi tineri si-o doresc inca dinainte de a avea un permis de conducere. Masinile bavareze au un stil aparte, dar foarte putini...
de - 21 Mai 2019
Masinile second-hand sunt la mare cerere in toata lumea, iar tot mai multi se gandesc sa fure astfel de masini folosite si sa le vanda mai departe in alte tari....
de - 21 Mai 2019

Cele mai noi anunturi

30900.00 EUR - 21 Mai 2019
5499.00 EUR - 21 Mai 2019
15890.00 EUR - 21 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare