Cum sa NU vorbesti niciodata cu un agent de la Rutiera atunci cand esti tras pe dreapta. 8 replici care iti vor atrage amenda maxima

Exista cateva lucruri pe care nu trebuie sa i le spui niciodata unui agent de la Rutiera atunci cand esti tras pe dreapta. Replicile acestea iti vor atrage amenda maxima!

Cum sa NU vorbesti niciodata cu un agent de la Rutiera

Codul Rutier prevede sactiuni dure pentru soferii indisciplinati in trafic. Cei care fac semne obscene  sau injura la volan risca sa plateasca bani grei. Aceste fapte se incadreaza in clasa a IV-a de sanctiuni, iar soferii nervosi risca o amenda cuprinsa intre 1.305 lei si 2.900 de lei.

Exista insa si cateva repici intrate in limbajul soferilor, pe care politistii nu le agreeaza. In spirit de gluma sau nu, aceste fraze nu sunt deloc pe placul agentilor si s-ar putea sa te incurce mai mult decat sa te ajute. Asadar, evita-le, daca nu vrei sa te alegi cu o amenda serioasa. 

Citeste si: Reactia unei politiste atunci cand a oprit in trafic un medic iesit din garda: "M-a salutat militareste, cu mana la chipiu"

 

Replici pe care sa nu le rostesti niciodata cand esti tras pe dreapta

1. “Ba, tu stii cu cine vorbesti?”. Aceasta este doar una dintre replicile cu care soferii au incercat de-a lungul timpului sa ii intimideze pe politisti, mai ales atunci detin o functie importanta. Din pacate, exista multe exemple in Romania cand soferii opriti in trafic au incercat sa abuzeze de functia lor pentru a scapa de amenda.

2. "Ce am facut, sefu’?”. De cele mai multe ori, stii daca ai incalcat vreo regula atunci cand esti tras pe dreapta, asa ca aceasta forma de adresare este doar o "lingusire fara rost". In plus, politistilor nu le place sa li se spuna asa, dezvaluie Marian Godina.

3. "Asa se conduce aici, parca nu stiti". Aceasta replica ar putea functiona doar pentru soferii din orasele mari, insa traficul aglomerat nu este un argument suficient pentru incalcarea legii.

4. La fel de grav este sa ii spui agentului de politie ca tu "ii platesti salariul". Sa nu uitam totusi ca politistul este pus acolo pentru a se asigura de respectarea legii. Orice urma de smecherie il va face sa iti dea amenda cea mai mare.

Citeste si: Un sofer din Arges le-a cerut spijinul politistilor de la Rutiera pentru a ajunge mai repede la spital cu o persoana bolnava. Reactia agentilor

5. Nu toti politistii au simtul umorului sau gusta glumele soferilor, asa ca replicile de genul “m-ati oprit din cauza drogurilor sau a cadavrului din portbagaj?” nu isi au locul atunci cand esti tras pe dreapta.

6.Nu da exemplul altor participanti la trafic, precum "Domne', dar pe ala nu-l vezi? Nu vezi ca si ala alearga? Nu vezi ca si altii depasesc pe linie continua? De ce m-ai oprit doar pe mine?". Aceste replici nu isi au rostul. Fiecare este responsabil pentru ceea ce face.

7. Nu mai gasi scuze. Pe agentii de politie nu ii intereseaza daca esti grabit sau suparat pentru ca te-a parasit iubita. Cel mai bine ar fi sa iti recunosti greseala. Un astfel de exemplu este si cel al unui tanar din Bucuresti care a refuzat sa opreasca la semnalele agentilor pentru ca trebuia sa isi ceara iubita in casatorie.

8. Exista soferi care cer socoteala politistului, invocand cunoasterea legii. Agentul de la Rutiera nu este obligat sa poarte cascheta, sa se legitimeze si nici sa prezinte "ordinul de serviciu", asa cum cred multi soferi.

 

Cum scapi de amenda. Sfaturi de la Politia Rutiera

Pe de alta parte, exista cateva secrete care te-ar putea scapa de amenda, cand te opreste un agent. Sau, cel putin, iti va aduce una mai mica. Nu o spunem noi, ci politistii de la Rutiera. Asadar, tineti cont de sfaturile lor! 

Vorbeste frumos, inmaneaza actele si recunoaste ca ai gresit, daca intr-adevar ai incalcat o regula de circulatie, te sfatuiesc politistii. Accepta plata amenzii si nu incerca sa oferi mita. Evident, e o practica obisnuita in Romania, insa exista riscul sa nu iasa asa cum crezi!

Nu uita sa zambesti. Porniti deja cu un pas in plus daca faceti asta, este de parere Marian Godina.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter