Cum sa iti pregatesti masina pentru vara arzatoare

Vara pentru majoritatea dintre noi este anotimpul perfect pentru vacanțe, relaxare și pentru a scăpa de zgomotul și forfota urbană ce ne înconjoară.

Pentru vehiculul de familie, acest lucru înseamnă, în general, mai mulți kilometri de parcurs, și deși zilele calde și uscate sunt blânde cu mașina noastră, vara ne poate rezerva destule provocări.

Însă, dacă ne pregătim mașina corespunzător pentru vară, condusul va fi cu adevărat ușor și plăcut când temperatura va crește.

1. Verificarea aerului condiționat

Este lesne de înțeles că vara se va folosi aerul condiționat pentru a răcori mașina, de aceea este necesară o verificare aprofundată a sistemului de răcire înainte de călătorii. Un sistem cu probleme va eșua în vreme caldă!

Pe măsură ce vara se apropie, pornește sistemul pentru ca aerul rece să circule în modurile selectate și în orificiile adecvate. Dacă aerul nu este destul de rece, sau temperatura variază dramatic sau pur și simplu aerul nu este prezent în toate orificiile, este cazul să faci o schimbare și să mergi cu mașina la un service auto profesionist. La prima schimbare de ulei, schimbă și filtrele de aer pentru a le curăța de praf.

2. Verificarea uleiului și antigelului

Verificarea calității și cantității antigelului și a uleiului de motor este o sarcină importantă pentru a intra cu dreptul în anotimpul călduros. Antigelul trebuie să fie curat, luminos și umplut până la nivelul necesar.

Uleiul trebuie să fie adecvat pentru vară și schimbat regulat la un service auto specializat. Deși temperaturile calde sunt mai prietenoase cu uleiul, utilizarea vâscozității greșite poate fi o problemă serioasă pe măsură ce temperaturile cresc. Uleiul folosit în timpul iernii este mai ușor, proiectat să funcționeze la temperaturi scăzute, de aceea este prea subțire pentru a lubrifia componentele motorului în timpul verii.

3. Trecerea la anvelope de vară

Trecerea la anvelope de vară va oferi performanțe mai bune mașinii în timpul verii. Pneurile de vară au compuși de cauciuc mai durabili care rezistă mai bine drumurilor calde decât anvelopele din cauciuc moale utilizate în timpul iernii. Sunt mai fiabile și mai pregătite pentru a rezista temperaturilor mari, reduc consumul de carburant și oferă aderență performantă pe drumuri uscate și umede. Șofatul este mai plăcut și mai confortabil.

4. Performanța motorului

Performanța automobilelor nu ar trebui să sufere, în general, în timpul verii. Cu un program regulat de verificat mașina în service, conducerea în timpul verii poate fi o experiență fără probleme. Este indicat ca la o anumită perioadă de timp să se schimbe filtrele. Creșterea prafului în timpul verii poate duce la filtre înfundate.

Filtrele înfundate reduc fluxul de aer către motor și, prin urmare, reduc performanța motorului. De asemenea, filtrele de carburant înfundate scad performanța. În aceeași notă, păstrarea unui rezervor complet de combustibil ar evita anumite probleme, cum ar fi resturile care intră în sistemul de alimentare cu combustibil și condensul din combustibil.

Cu aceste măsuri de precauție, șofatul în timpul verii va fi o experiență plăcută și fără probleme!

Bucurați-vă de vremea frumoasă și plecați cu mașina la plimbare, perfect echipată!

Newsletter

Whatsapp