Cum sa conduci in siguranta pe drumuri de munte!

Mountain Road

Te gandesti deja la concediu? Ti-ai facut planuri si printre dorintele tale se afla si o plimbare cu masina pe munte? Atunci trebuie sa stii ca ai facut o alegere extrem de buna. Si asta deoarece condusul in munti este foarte placut.

Trebuie sa stii insa ca poate fi si extrem de periculos. Daca ratezi o curba... ai sanse mari sa cazi de la inaltime, iar asta nu are cum sa se termine cu bine. Daca ti-ai facut totusi curaj, nu strica sa iti duci masina la un service pentru un control de rutina - nu pleci pe munte decat daca masina functioneaza optim! Si aici NU este loc de negociere!

Iata ce trebuie sa faci ca sa scapi cu bine din aventura pe patru roti pe drumul de munte!

1. Fii extrem de atent!

Fii extrem de atent! Trebuie sa fii cu ochii in patru la drum, nu iti permiti sa fii luat prin surprindere. Nu ar strica sa fii foarte atent la tot ce se intampla in jurul tau... fie ca este vorba despre un animal salbatic care trebuie evitat sau orice alt obstacol... e bine sa il observi din timp.

2. Respecta viteza legala!

Respecta viteza legala! In niciun caz nu ar trebui sa apesi acceleratia, chiar daca te simti in siguranta si crezi ca drumul nu te poate surprinde!

Mai bine conduci cu o viteza sub limita impusa de reglementari. In orice caz, daca faci asta, asigura-te ca nu blochezi traficul! Daca ai un moment de nesiguranta, mai bine tragi pe dreapta si permiti celorlalti soferi sa te depaseasca.

3. Foloseste frana de motor!

Foloseste frana de motor! In cazul in care esti pe un segment de drum descendent, nu abuza de frana! NU faci altceva decat sa o pui pe butuci si cand vei avea nevoie de ea, s-ar putea sa ai ceva surprize! Neplacute! E mai sigur sa sofezi intr-o treapta inferioara de viteza pentru a solicita mai putin motorul.

4. NU taia curbele!

NU taia curbele! Daca mergi prea repede tinzi sa iei curba pe exterior. Daca mai e un sofer care face asta... sunt sanse mari sa faceti accident. Asa ca mai bine stai pe banda ta cand iei curba!

5. Pauzele nu foarte lungi, dar dese..

Pauzele nu foarte lungi, dar dese... E nevoie de multa atentie si concentrare pe munte, asa ca daca simti ca nu esti in apele tale sau ai obosit, fa o pauza. Gandeste-te numai la beneficiile aerului curat de munte! Daca mai iei si o gustare si faci putina miscare... esti ca nou!

6. Atentie la surprizele vremii!

Atentie la surprizele vremii! Muntele este imprevizibil si, asa cum stii din excursiile anterioare, vremea se schimba foarte repede acolo. Acum e soare, peste cateva minute - norii isi fac aparitia si incepe furtuna.

Iar daca pleci acum la munte: de la soare la ninsoare abundenta sau ploaie inghetata... e doar un pas! Asa ca mare grija la aceste suprize si la modul in care te adaptezi la noile conditii de drum!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter