Cum putem fi despagubiti dupa ploaia inghetata? Ce pasi trebuie sa urmam

Articol scris de Tibi Demeter, in data de 30 Ianuarie 2019

Fenomenul meteo extreme de rar petrecut in ultima saptamana in Bucuresti a provocat daune importante pentru foarte multi dintre soferii din capitala, fiind avariate nu mai putin de 759 de autoturisme din cauza copacilor doborati de vant si de greutatea stratului de gheata depus pee i.

Vremea s-a incalzit in ultimele zile, insa pericolul nu a trecut complet, deoarece gheata nu s-a topit in totalitate si in continuare exista riscul ca mai multi copaci sa se prabuseasca.

Cei care au fost afectati de acest fenomen vor trebui sa plateasca scump din propriul buzunar, in special daca nu au asigurare Casco in care sa fie specificata clauza de riscuri de calamitati naturale. Totusi, Primariile din sectoarele 4 si 6 au anuntat ca ii vor ajuta pe cei care au probleme astfel incat sa fie solutionate toate cererile in regim de urgenta.

Soferii afectati din Sectorul 4 pot merge la sediul primariei cu nota de constatare intocmita de Politia Locala, iar juristii vor oferi suportul necesar pentru intocmirea unui dosar de despagubire, astfel incat cererile sa fie solutionate in regim de urgenta.

Cei care au avut probleme in Sectorul 6 pot fi despaguibiti de administratia locala daca se vor adresa instantelor de judecata, dar primarul, Gabriel Mutu, a anuntat ca acest lucru se va face doar in cazul masinilor peste care au cazut arbori marcati si netoaletati.

Persoanele afectate de acest fenomen care vor sa cheme autoritatile in instant pentru a cere despagubirile aferente trebuie sa urmeze mai multi pasi importanti.

Primul pas este ca persoanele pagubite sa adune dovezi cu privire la producerea evenimentului dupa care sa faca o sesizare catre Politia Rutiera – Biroul Accidente Usoare de unde vor obtine o autorizatie pentru reparea autovehiculului. 

Al treilea pas este cel de evaluare a prejudiciului, iar cei pagubiti ar trebui sa mearga la un service pentru a stabili acest lucru, iar in cele din urma sa depuna o cerere de despagubire catre persoana responsabilla.

Daca un arbore cazut se afla pe o proprietate privata, cel care detine terenul-imobilul respectiv va raspunde pentru prejudicial creat. In cazul in care arborii se aflau pe domeniul public va fi trasa la raspundere Unitatea Administrativ Teritoriala pentru prejudicial creat.

Reamintim faptul ca la finalul saptamanii precedente asupra Bucurestiului s-a abatut o ploaie inghetata care a tinut mai multe zile a provocat daune importante in urma prabusirii mai multor arbori sau stalpi de electricitate din cauza greutatii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

In 2018, Romania a devenit tara cea mai periculoasa din Uniunea Europeana din punctul de vedere al accidentelor auto care s-au soldat cu decese. Depasirea vitezei, alcoolul la volan sau...
de - 19 Februarie 2019
Soferii care au fost amendati la inceputul anului 2019 pot sa nu-si plateasca amenzile, in ciuda faptului ca a fost introdusa o noua lege cu privire la achitarea amenzilor contraventionale,...
de - 19 Februarie 2019
Si pe care noi am primit-o cu bratele deschise! Avand in vedere ca zilnic poti zari in trafic din ce in ce mai mult modele ale producatorului japonez, ne-am gandit...
de - 18 Februarie 2019
Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie...
de - 16 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

0.00 RON - 19 Februarie 2019
7200.00 RON - 19 Februarie 2019
85.00 RON - 19 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare