Cum prelungesti viata turbinei pe BMW ! Sfaturi utile pentru soferi

Cum protejezi turbina la masina

BMW Seria 3 E46

BMW este una dintre cele mai importante marci de pe piata auto, dar cu toate astea turbina cedeaza de cele mai multe ori din cauza faptului ca soferii nu respecta cateva reguli simple.

Piesele masinilor sunt schimbate constant, unele mai des, altele mai putin. Cauzele sunt multiple pentru astfel de schimbari, dar nimeni nu se gandeste ca o parte de vina o au si soferii care sunt vinovati pentru mici stricaciuni.

Turbina este una dintre componentele costisitoare a unei masini, deoarece ajuta masina sa produca o energie mai mare. Masinile echipate cu turbina pot accelera mai repede decat masinile fara, dar daca aceasta piesa cedeaza autovehiculul proneste mai greu, puterea motorului scade, consuma ulei mai mult si face zgomot mai mare.

Cum putem prelungi viata turbinei la BMW

 1. Nu accelera masina exagerat de tare cand motorul este rece. Una dintre cele mai dese cauze pentru care turbina la masina cedeaza este legata de modul in care este accelerata masina. In primele cinci minute de la pornire este bine ca masina sa nu fie accelerata pentru ca uleiul sa se incalzeasca in mod corespunzator.

2. Lasam motorul porni in parcare. Turbina functioneaza la o viteza de rotatie foarte mare, iar daca oprim brusc, uleiul nu va mai ajunge la motor si totul se va uza mai repede.

 3. Schimbul de ulei des. Reviziile cat mai dese sunt extrem de importante pentru prelungirea vietii turbinei. Uleiul este extrem de important pentru functionarea turbinei, fiind extrem de important sa fie de calitate. Pentru a proteja turbina este bine sa schimbam uleiul la timp, precum si a filtrelor pentru ulei.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter