Cum poti verifica online daca mai ai valabila rovinieta

Nu de multe ori uitam sa ne cumparam rovinieta, asa ca ne trezim cu o amenda de toata frumusetea. Iata cum poti verifica online daca mai ai valabila rovinieta, pentru a evita amenzile si a te bucura de calatoria ta in afara oraselor.

Cum poti verifica online daca mai ai valabila rovinieta

Plata rovinietei este obligatorie, asa ca este necesar sa o avem valabila atunci cand ne decidem sa plecam in vacanta, pentru a evita eventuale amenzi. Iata cum poti verifica online daca mai ai valabila rovinieta.

Cat este amenda pentru lipsa rovinietei?

Daca nu ai o rovinieta valabila pentru masina ta, trebuie sa stii ca amenzile sunt intre 250 si 4.500 lei, in functie de categoria autovehiculului pe care il conduci.

Citeste si: Ce amenda iti pot aduce, de fapt, cruciulitele agatate in parbriz?

Iata amenzile pentru neplata rovinietei, in functie de categoria vehiculului:

- Amenda rovinieta pentru autoturisme: 250 – 500 lei
- Amenda rovinieta pentru vehicule de transport marfa cu tonaj mai mic sau egal cu 3.5 tone: 750 – 1.250 lei
- Amenda rovinieta pentru autoturisme de transport marfa cu tonaj cuprins intre 3.5 si 7.5 tone: 1.250 – 1.750 lei
- Amenda rovinieta pentru autoturisme de transport marfa cu cel putin 23 de locuri si vehiculele cu tonaj mai mic de 2 tone: 1.750 – 2.250 lei
- Amenda rovinieta pentru vehiculele de transport marfa cu tonajul mai mare de 12 tone, ce au un numar maxim de 3 axe: 2.750 – 3.000 lei
- Amenda rovinieta pentru vehiculele de transport marfa cu tonaj mai mare de 12 tone, ce au un numar minim de 4 axe: 3.000 – 4.500 lei

Cum poti verifica online valabilitatea rovinietei?

Daca nu mai tii minte cand ai cumparat ultima data rovinieta pentru masina ta si vrei sa eviti amenzile pe care ti le-am enumerat mai sus, trebuie sa stii ca poti verifica valabilitatea acesteia online.

Pentru a verifica online valabilitatea rovinietei, trebuie sa accesezi site-ul celor de la CNADNR.

Dupa cum vei observa, pentru verificarea rovinietei este necesar sa introduci numarul de inmatriculare al autovehiculului pe care il conduci, dar si seria de sasiu. Codul de verificare este confirmarea ca vrei sa faci aceasta operatiune. Dupa introducerea acestor date, site-ul iti va afisa valabilitatea rovinietei actuale, dar si categoria acesteia.

Daca rovinieta ti-a expirat, atunci poti intra pe site-ul e-rovinieta.ro pentru a iti cumpara una noua. Nu uita ca CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere) are instalat un sistem de camere de monitorizare, asa ca nu te gandi ca o scapi fara amenda.

Daca circuli cu autoturismul, pretul rovinietei nu este chiar atat de mare, aceasta costa doar 28 de euro pentru 12 luni. Bineinteles, pretul creste in functie de gabaritul autovehiculului pe care il conduci si poate ajunge la 1.210 euro pe an pentru vehiculele de transport cu masa mai mare sau egala cu 12 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv).

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter