Cum poti conduce masini electrice prin Bucuresti fara sa platesti niciun leu

Sa conduci o masina electrica complet gratuit pare doar un vis, dar este realitate si o poti face si in Bucuresti. Iata cum poti merge cu o masina electrica fara sa platesti niciun leu.

Cum poti conduce masini electrice prin Bucuresti fara sa platesti niciun leu (test drive)

Numarul masinilor electrice a crescut considerabil, mai ales in Bucuresti, deoarece gasim si un numar destul de mare al statiilor de incarcare. Si totusi, masinile electrice ne mai ofera un avantaj, faptul ca le putem conduce prin capitala fara sa platim niciun leu.

Cu toate ca majoritatea masinilor electrice pot fi conduse in jur de 200 de km, aceasta autonomie este perfecta pentru persoanele care locuiesc in orase, deoarece multe dintre ele conduc aceasta dinstanta intr-o saptamana. Daca vorbim despre masini plug-in hybrid, autonomia acestora scade si mai mult, la aproape 40-50 de km. Cu toate acestea, e de ajuns pentru o persoana care merge de acasa la birou si inapoi.

Totusi, daca vorbim de o Tesla, lucrurile stau altfel, deoarece aceste masini electrice ofera o autonomie impresionanta, peste 450 de kilometri.

Harta statiilor de incarcare electrica in Bucuresti

Cele mai multe statii de incarcare electrica se gasesc in centrul Bucurestiului, mai exact in zona Piata Universitatii. Totusi, nu uitati de mall-uri, care ofera si ele statii de incarcare pentru masinile electrice.

Citeste si: Harta completa a statiilor de incarcare electrica din Bucuresti si restul Romaniei

Si benzinariile intra incet in noua era si au inceput sa ofere statii de incarcare. Le poti gasi la benzinariile Mol sau Rompetrol.

Unde incarci masina electrica atunci cand iesi din oras?

Daca te pregatesti sa faci un drum in afara orasului, trebuie sa stii ca la toate iesirile din Bucuresti iti vei putea incarca masina electrica. Pe langa targul Autovit, veti gasi o statie de incarcare la Eldrive-Icpe Solar Park si una in cladirea Renar. Si magazinul IKEA are statii de incarcare atunci cand va veti indrepta catre Autostrada Soarelui.

In Pantelimon, gasim o statie de incarcare la Avia Motors Pantelimon, in timp ce depozitul Penny Market ofera ultima statie de incarcare inainte de a iesi pe autostrada A3, Bucuresti-Ploiesti.

La iesirea spre Targoviste, gasiti o statie de incarcare la benzinaria Mol situata la intersectia cu centura Bucuresti, in timp ce la iesirea spre autostrada A1, veti gasi o statie de incarcare la Carrefour.

Cum sa conduci masini electrice prin Bucuresti, gratis, fara sa platesti

Acum ca v-am facut curiosi, va com spune cum puteti incarca masina electrica gratuit in Bucuresti. Daca ati fost atenti atunci cand ati facut cumparaturi de la Kaufland, poate ati vazut acele statii de incarcare electrica. Ei bine, incarcarea unei masini la acestea este gratuita, daca incarci o singura data pe zi. Credem ca o incarcare este de ajuns pentru orice sofer, insa daca mai trebuie sa incarci masina in aceeasi zi, trebuie sa stii ca va trebui sa platesti 1.45/lei kWh AC sau 1.95 lei/ kWh DC.

Si magazinele Lidl ofera incarcare gratuita pentru masinile electrice ale clientilor, timp de 2 ore/masina. Magazinele Mega Image, care dispun de statii de incarcare, ofera 1 ora de incarcare gratuita pentru masinile clientilor.

Si restaurantele din parcul Herastrau ofera statii de incarcare, unde incarcarea este gratuita. Vorbim despre Bonton Palace, Aperitivo Bar & Lounge, Restaurant Pescarus sau Ted’s Coffee de pe strada Nicolae G. Caranfil.

Cora Lujerului ofera 3 ore de parcare gratis si incarcare pentru masinile electrice ale clientilor, iar dupa ce depasiti timpul, parcarea costa 3 lei pe ora. Curentul e platit de Cora.

Asadar, daca ai o masina electrica si o folosesti in Bucuresti, o poti incarca gratuit daca esti dispus sa circuli prin oras si sa folosesti una din statiile enumerate mai sus.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter